Girona ofereix més de 3.200 places en 45 propostes del programa de casals d’estiu

Les inscripcions es podran fer a partir del proper dilluns

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, acompanyat de la responsable del programa de casals d’estiu de l’Ajuntament de Girona, Cristina Casas, ha presentat aquest matí l’oferta de casals d’estiu d’enguany, que compta amb més de 3.200 places i 45 propostes. Les activitats estan gestionades en col·laboració amb una vintena d’entitats i associacions de la ciutat, com centres d’esplai, clubs esportius o agrupaments escoltes, entre altres.

Les inscripcions a aquestes activitats es podran fer a partir del proper dilluns, 23 d’abril, a través del nou web municipal www.girona.cat/lleure, que ofereix un cercador de casals molt visual que permet filtrar per mes, durada, any de naixement i lloc de l’activitat i facilita, d’aquesta manera, la selecció de les opcions existents.

El regidor Carles Ribas ha volgut destacar els valors formatius i culturals dels casals d’estiu que “cada vegada hi tenen un paper més rellevant i posen valor a la marca de ciutat educadora que és Girona”. Alhora ha volgut agrair la feina del teixit d’entitats de la ciutat “que amb el seu coneixement de la realitat familiar de Girona ajuden a fer que els casals s’adeqüin més a les necessitats reals”.

Per poder formar part del programa municipal cal que en les finalitats de les associacions que organitzen casals d’estiu es tinguin en compte els criteris d’accessibilitat i qualitat que marca l’Ajuntament per, d’aquesta manera, vetllar per tal que els infants i joves de Girona tinguin prop de casa una oferta d’activitats que l’Ajuntament garanteix que té les condicions adequades de qualitat.

Entre les 45 propostes s’hi inclouen casals esportius, teatrals, infantils, de natura, de circ, musicals o de cultura popular i, com a novetat, s’hi incorpora un casal d’art contemporani que es durà a terme al Bòlit. El programa municipal de casals d’estiu manté un sistema de pagament en funció del tram de renda familiar, que aplica el mateix barem que a les escoles bressol.

A partir del dia 23 d’abril s’obrirà un període de preinscripcions fins al dia 7 de maig i, un cop acabat aquest període, es farà un sorteig en aquelles activitats on el nombre de preinscripcions superi les places disponibles.