El ple d'Olot aprova rebatejar la Plaça del Teatre per la de l'1 d'Octubre

La proposta ha tirat endavant amb l'única abstenció dels tres regidors del PSC

Olot tindrà una Plaça U d'octubre just al centre del municipi. Així ho han decidit divuit dels 21 regidors del consistori aquest dijous. Tot plegat després que l'equip de govern hagi mantingut en secret l'espai que es volia rebatejar, i que finalment ha estat l'actual Plaça del Teatre. L'alcalde, Josep Maria Corominas, ha posat en valor la feina que ha fet el seu govern per arribar a un acord amb la resta de grups. "Havíem de buscar quin lloc de la ciutat estava mal batejat, per no retirar el nom de cap espai que no ho mereixés", ha assenyalat.

Tots els grups han tingut un to conciliador amb Corominas que s'ha mostrat "satisfet i orgullós" d'haver aprovat aquest punt de l'ordre del dia. Des d'ERC, però, han lamentat que no s'hagués acceptat la seva proposta. "Nosaltres considerem que hauria estat més encertat rebatejar l'Avinguda dels Reis Catòlics", ha reblat la regidora republicana Clara Casanovas. Amb tot, el principal partit de l'oposició s'ha felicitat pel canvi de nom, i ho considera un "acte de justícia".

Els tres regidors del PSC, i antics socis de govern de Corominas, no han criticat la proposta, i fins i tot han agraït que "s'hagi buscat consens" a l'hora de buscar "el millor" emplaçament possible. Tot i això, s'han abstingut i han impedit que s'aprovés per unanimitat. Per la seva banda, la CUP i Olot en Comú, han volgut fer evident el seu "total suport" a la mesura.

Un altre habitatge social

Durant el ple, també s'ha debatut i votat l'adquisició per 24.430 euros d'un nou habitatges social per part del consistori. Es tracta d'un pis situat a l'Avinguda Santa Coloma, en el qual cal fer-hi unes obres, i que era propietat del Banc Santander. L'Ajuntament d'Olot ha aconseguit l'habitatge fent ús del dret de tanteig que tenia. Aquest punt s'ha aprovat per unanimitat.

Corominas ha destacat la feina que s'està fent des del consistori en aquest aspecte, i ha reconegut que a l'equip de govern els agradaria disposar de
més pisos. "Està previst que comencin noves obres i, per tant, esperem que podrem adquirir més pisos", ha reblat.

En aquest sentit, també s'ha aprovat la convalidació del Pla per a la Mobilització d'Habitatges Buits i Programa d'inspeccions d'habitatges buits 2018-2019. Tot i el vot a favor, els diferents grups han demanat "més participació" de la Taula d'Habitatges que es va crear el 2014.

Entre les mocions que s'han aprovat destaca la que dona suport a l'ONG Pro-Activa Open Arms, i que s'ha aprovat per unanimitat.