Els regidors d'ERC Martí Terés i Pere Albertí donen suport a Roca i tampoc aniran a llistes el 2019

Senten que l'executiva no confiava en ells

Els regidors d'ERC-MES a Girona Martí Terés i Pere Albertí han donat suport a Maria Mercè Roca i han anunciat que no aniran a les llistes del 2019.  Tots dos han lamentat que Roca no es presenti com a cap de llista a l'Ajuntament de Girona per a les municipals. L'actual portaveu del grup ha assegurat que no s'ha aconseguit crear "el clima de treball fluid i de confiança mútua" que és necessari entre l'executiva local i el grup municipal. Per això, com que el seu paper no es podria desenvolupar "amb les garanties necessàries", Maria Mercè Roca ha decidit no anar a llistes.

Martí Terés ha assegurat que el sentiment que viu Roca és el mateix que tenen tant ell com Albertí. "Som un equip, i això és el que també vivim i sentim els altres", afirma. Terés explica que tant amb l'antiga executiva local d'ERC com amb la nova –es va renovar el 12 d'abril- han "constatat" com els seus membres "no confiaven en el projecte de Maria Mercè Roca". Ni tampoc amb ells com a regidors.

"En qualsevol cas, si falta la confiança i no es creu ni amb el to ni amb l'estil de fer les coses, el millor en aquests casos és deixar-ho estar", diu el regidor. Terés creu que, a nivell local, l'executiva d'ERC ha "qüestionat" l'actual portaveu "massa vegades", i que això ha derivat en una pèrdua de confiança "mútua". Per això, ell també ha decidit no tornar a anar a llistes a les properes municipals.

"Treballar des del carrer"

Per la seva banda, Pere Albertí –que forma part de MES- també ha anunciat que, si es repeteix la coalició i Maria Mercè Roca no l'encapçala, "en cap cas" es presentarà a llistes. El regidor assegura que des de principi de mandat ha treballat "a gust" amb l'actual portaveu, amb qui comparteix "al 100%" la idea del projecte de ciutat per Girona.

"Una ciutat bastida des de l'equitat i les polítiques socials; i sobretot, treballant des del carrer, recorrent quilòmetres i quilòmetres parlant amb les entitats i els ciutadans", explica el regidor. Per això, Pere Albertí se solidaritza amb Maria Mercè Roca i assegura que des de fa temps s'han sentit "molt sols", perquè no han rebut suport des de l'executiva local d'ERC.

"Reiteradament vaig demanar que la situació fes un tomb i que des de l'executiva es recolzés el grup municipal, però això no ha arribat mai; i la paciència té un límit", diu Albertí. El regidor també assegura que el seu "compromís" es mantindrà fins a les eleccions del 2019, com també han deixat clar tant Roca com Terés.

Albertí també ha dit que, si MES decideix no repetir l'acord amb ERC per Girona i impulsa una llista en solitari, aleshores podria replantejar-se la decisió. "En aquest cas, tot i ser coneixedor que dins la meva formació hi ha gent amb més vàlua, estic disposat a allò que se'm demani perquè la veu del socialisme sobiranista té molt a dir a la ciutat", ha valorat.

"És prematur"

El quart regidor d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona, Miquel Poch, assegura que encara "és prematur" prendre una decisió. Poch, que a l'octubre va prendre possessió de l'acta de regidor en substitució de Ricard Calvo –que hi va renunciar- diu que dona "suport" i que comparteix "tot el que ha fet Maria Mercè Roca". Però també precisa que no fa ni una setmana que la nova executiva local d'ERC a Girona ha començat a treballar, i que per això cal esperar.

"Veurem més endavant si continuo a llistes o no", precisa Poch, deixant clar que en qualsevol cas això serà una decisió del partit. "Dependrà de si els militants i l'assemblea em proposen", diu posant-se a disposició d'ERC.