Maria Mercè Roca no repetirà com a candidata d'ERC a Girona

Ho acusa a un mal clima de treball entre l'executiva i el grup municipal

Maria Mercè Roca no es tornarà a presentar com a candidata d'ERC a l'alcaldia de Girona a les eleccions del 2019. Roca ha comunicat la seva decisió al partit i l'atribueix a "dinàmiques exclusivament locals". En aquest sentit, assegura que a un any dels comicis, no han aconseguit "generar un clima de treball fluid i de confiança mútua entre l'executiva local i el grup municipal" i que això no li permetria desenvolupar el rol de candidata amb les "garanties necessàries per treballar còmodament i plegats".

Roca ha fet l'anunci amb "més d'un any d'antelació" per donar temps al partit per trobar un candidat alternatiu i diu que el seu compromís amb Esquerra es manté "intacte". En aquest sentit, en un comunicat afirma que seguirà treballant "incansablement per la ciutat" i que continuaran fent propostes, impulsant polítiques socials i de progrés i "fiscalitzant l'acció del govern municipal".

"Vull reivindicar la feina feta durant aquests anys al servei dels gironins i gironines per un model de ciutat més just i equitatiu, amb la voluntat de dotar de centralitat tots els barris i de generar oportunitats per a tothom", remarca al comunicat.

ERC va escollir Roca com a candidata a l'alcaldia de Girona per a les eleccions de 2015. Entre els anys 2003 i 2010 també va ser diputada al Parlament.