A presó el fugitiu detingut a Palafrugell condemnat a 15 anys per agredir sexualment la filla

El jutjat de guàrdia de la Bisbal ha donat compliment a l'ordre d'empresonament

Després de quatre anys evadit de la justícia, les unitats d'investigació dels Mossos d'Esquadra i la policia espanyola van detenir diumenge a Palafrugell el fugitiu condemnat a 15 anys de presó, per agressions sexuals continuades a la seva filla menor d'edat.

Aquest dilluns ha passat a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que ha donat compliment a la requisitòria dictada per l'Audiència de Barcelona el 4 d'abril del 2014 i que segui vigent.

Els agents el van localitzar i detenir al domicili d'un familiar. Durant els anys d'investigació, una de les hipòtesis amb la que treballaven mossos i policia era que l'home, de 63 anys, s'hagués traslladat a viure a països de l'Amèrica Llatina.

L'any 2016, però, els policies van obtenir informacions que el situaven a Catalunya per la qual cosa es va obrir una nova línia d'investigació. La seva imatge es va arribar a publicar durant uns mesos en el portal EU Most Wanted. Al final, els agents el van poder capturar quan sortia del domicili del familiar. Un fet, segons relaten els Mossos, molt poc habitual i que feia prenent sempre les màximes precaucions. Les poques vegades que l'home abandonava la casa ho feia amb ulleres de sol, una gorra i tapat, per tal de passar desapercebut.

El condemnat, de 63 anys, havia treballat en els serveis mèdics de la Direcció General de la Policia.