El VII Cicle de Cinefòrum d’Educació debatrà demà sobre la violència de gènere

L'acte, amb Miquel Barnera, tindrà lloc al Museu del Cinema a les 18h

El VII Cicle de Cinefòrum de Cinema Educatiu proposa posar damunt de la taula temes d’actualitat referents a l’educació dels joves, que es debatran a partir de la projecció d’una pel·lícula i la intervenció de persones expertes en la matèria. És una activitat pensada per a famílies, docents, joves i ciutadania interessada en l’educació.

En aquesta ocasió, demà a les sis de la tarda es projectarà 'Mamá, duérmete que yo vigilo' de Concha Inza Romea (Espanya, 2012) 60 minuts.

S'estima que 840.000 menors han estat exposats a la violència de gènere durant l'últim any; càlculs aproximatius perquè, ni en les estadístiques, ni en els informes sobre violència de gènere apareixen els menors. Són víctimes invisibles. Aquest documental indaga en la realitat d'aquests menors, reconstrueix el terror i la indefensió que van patir, i analitza les seqüeles que els van quedar.

La taula de debat posterior comptarà amb la participació de Miquel Barnera, psicòleg de l’equip d’intervenció de violència domèstica de l’Ajuntament de Girona i també amb Cristina Vila, tècnica del consistori i una de les autores del vídeo feminista viral 'La Caputxeta Vermella' amb més de 10 milions de visualitzacions.