La Vall de Camprodon es promociona amb una nova app per smartphones

Està disponible per iOS i Android

La Mancomunitat de la Vall de Camprodon, en estreta col·laboració amb els ajuntaments de la Vall de Camprodon i de l’estació d’esquí Vallter 2000, ha llançat una aplicació mòbil que permet a l’usuari accedir de manera fàcil i còmoda a tota la informació turística i de servei de cadascun dels municipis del territori. Així mateix, l’aplicació també serveix per mantenir l’usuari al corrent de totes les propostes lúdiques i culturals que es poden trobar a la Vall de Camprodon. L’aplicació, desenvolupada per New Ideas & Solutions, es pot descarregar gratuïtament a Google Play i a l’App Store.

Segons el president de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon i regidor de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Camprodon, Xavier Juncà, “amb aquesta aplicació la Mancomunitat i els municipis de la Vall fem una aposta clara per millorar els nostres canals de comunicació. Avui en dia tothom té un telèfon mòbil a la butxaca i la idea és que tothom pugui accedir a aquesta informació de la manera més ràpida i directa possible”.

Vall Camprodon –així s’anomena l’aplicació- aspira a ser una important font d’informació tant per a residents com per a visitants. Una de les seves grans funcionalitats és que tots els agents que col·laboren en el desenvolupament d’aquesta aplicació poden publicar la seva agenda d’activitats, de manera que n’hi ha prou amb entrar-hi per assabentar-se de totes les activitats que es realitzaran durant aquella setmana.

Al mateix temps, l’aplicació conté diferents tipus d’informació per al visitant. En el cas de Camprodon, per exemple, a més de l’agenda d’activitats es pot accedir a informació bàsica sobre el municipi, comerços, equipaments públics, allotjament, establiments de restauració, informació sobre els principals monuments històrics del municipi, rutes de senderisme i fonts. Els continguts de cada municipi els tria el mateix actor participant: “Està previst que amb el temps s’unifiquin criteris de continguts, però per arrencar hem preferit que hi hagués més flexibilitat, que cada actor pogués triar i se sentís protagonista”, apunta el regidor. L’aplicació també té un servei de notificacions, que de moment funciona per a Android, “Estem en fase d’introducció al mercat, polint errors i millorant funcionalitats de l’aplicació i aspectes de presentació de continguts”, detalla Juncà. El regidor afirma també que en aquesta fase és molt important la col·laboració ciutadana: “Estem oberts a qualsevol tipus de suggeriment o proposta. La idea és que tot allò que considerem útil i doni valor afegit a l’eina ho puguem anar introduint”.

Vall Camprodon és una iniciativa que neix amb la voluntat d’esdevenir un producte en contínua evolució, amb l'ambició que any rere any pugui anar incorporant aquelles millores o serveis que puguin ser més útils als ciutadans.