Ripoll i Barcelona signen un conveni per prevenir els extremismes violents

Els dos ajuntaments i el Consorci de Benestar Social del Ripollès compartiran programes

L'Ajuntament de Ripoll i el Consorci de Benestar Social del Ripollès han signat un conveni amb l'Ajuntament de Barcelona amb l'objectiu de millorar la inclusió, la diversitat i la lluita contra la discriminació. Segons l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, "la multiculturalitat també la tenim a Ripoll, però no hi havíem caigut fins després del 17 d'agost", un cop es va haver confirmat que els autors de l'atemptat de Barcelona eren del municipi. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que més enllà de compartir programes, el conveni també serveix per "compartir recursos i experiències".
 
En aquest sentit, Colau ha remarcat la voluntat d'"aprendre" per part de la capital catalana de tot allò que s'està fent a una ciutat com Ripoll. I és que el conveni també preveu projectes de forma conjunta i participar en seminaris tècnics i tallers de treball entre les tres administracions.

La directora del Consorci de Benestar Social del Ripollès, Elisabeth Ortega, ha afirmat que Ripoll "mai" havia estat "un territori prioritari per a polítiques d'inclusió" i per això ara volen afegir l'experiència que té la ciutat de Barcelona per adaptar-la i aplicar-la a la ciutat.

A més, Ortega destaca que després de conèixer que els autors de l'atemptat eren de Ripoll, la ciutat va patir "un impacte emocional" molt fort, fet que va suposar crear programes de suport emocional per als veïns que coneixien els autors.

Tant l'alcaldessa de Barcelona com el de Ripoll han animat a altres municipis a signar acords similars per poder compartir diverses experiències d'èxit que hi ha arreu de Catalunya sobre la inclusió de població immigrant i la millora de la multiculturalitat.

Segons Munell, Ripoll s'ha convertit ara en un "petit laboratori d'anàlisi de la convivència" que ha de permetre crear estratègies per augmentar el sentiment de pertinença als territoris per tal d'evitar que "persones d'aparent normalitat" siguin capaces de "caure en un cercle mortal" com és el radicalisme religiós.