L'associació francesa Article1, Premi Fundació Princesa de Girona Entitat Internacional 2018

El jurat ha distingit l'organització pel seu "èxit" en l'ocupabilitat dels joves

La FPdGi ha donat a conèixer aquest dimecres a Sòria el Premi Fundació Princesa de Girona Entitat Social 2018. L' acte, que tanca la gira de proclamacions dels guardons, reconeix la tasca de l'entitat francesa Article 1, que treballa en favor dels més desafavorits.

El jurat d'experts ha distingit l'organització pel seu èxit en l'ocupabilitat dels joves independentment del seu origen social, econòmic o cultural, de gran impacte social, i pel seu model de gestió i finançament.

L'entitat, amb seu a París, és fruit de la fusió de dues entitats, Frateli i Passeport Avenir, té com a principis d'acció es basen en la defensa de l'article 1 de la Constitució francesa (justícia, igualtat, fraternitat i llibertat).

La proclamació l'ha conduït el periodista i humorista Juan Carlos Ortega i ha comptat amb la presència de l'alcalde de Sòria, Carlos Martínez Mínguez, el president de la FPdGi, Fransico Belil, i el de l'ONG Cives Mundi (entitat que gestiona "El Hueco"), Antonio López Calvín, entre d'altres.

La gira dels proclamacions

La gira de proclamacions dels premis de la fundació va arrencar a Mèrida el 7 de febrer amb la proclamació del Premi Arts i Lletres, que va recaure en la cantant Soleá Morente i el violoncel·lista Pablo Ferrández. La següent parada va ser el 21 de febrer a Sevilla amb l'anunci del Premi Recerca Científica que va reconèixer les trajectòries de l'enginyera química María Escudero i el químic Guillermo Mínguez.

Després de passar per Tenerife amb la proclamació del Premi Empresa per l'enginyer José Miguel Bermúdez, l'Hospitalet de Llobregat va reconèixer, el passat 21 de març, la trajectòria d'Aránzazu Martínez amb el Premi Social, i la gira finalitza avui a Sòria amb la proclamació del Premi Entitat.

Els premis, dotats amb 10.000 euros i una reproducció d'una obra de l'escultor Juan Muñoz, reconeixen la trajectòria innovadora i exemplar de joves d'entre 16 i 35 anys, així com la d'una entitat de la Unió Europea que treballi a favor dels joves. Els guardons es lliuraran a finals de juny en una cerimònia a Girona que, segons la fundació, presidiran els Reis. L'Ajuntament, però, va anunciar que no cediria l'Auditori – on habitualment se celebra l'acte- al·legant que l'equipament estaria en obres.