Blanes anuncia els guanyadors del concurs fotogràfic del nou camí de ronda

S'hi han presentat 350 fotografies

  • @alexgw4
    Fotos: @alexgw4
  • @fhmparets
    Fotos: @fhmparets
  • @ll.bellapart
    Fotos: @ll.bellapart

El Concurs d’Instagram organitzat per l’Ajuntament de Blanes amb el suport de la galeria @cat_imatges per promocionar la reobertura del primer tram del Camí de Ronda de Blanes, ja té les seves tres imatges guanyadores. Es tracta de sengles fotografies signades pels instagramers @ll.bellapart, @alexgw4 i @fhmparets.

Les respectives instantànies mostren aquest bocí de Blanes en tota la seva bellesa i encant natural, destacant sobretot la força que caracteritza els paisatges de la Costa Brava, mostrada i accentuada en el camí de ronda. La casualitat ha volgut que una de les imatges mostri el camí fotografiat des de la seva dreta, l’altra des de l’esquerra i la tercera des del mig. Una d’elles va ser presa a l’albada, l’altra a l’ocàs i una altra coincidint amb un temporal de llevant.

350 treballs participants al concurs

Per organitzar el concurs, l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb el suport de la galeria d’Instagram @cat_imatges, especialitzada en incloure i seleccionar les millors fotografies de paisatges naturals de Catalunya, així com amb la col·laboració de la fotògrafa i instagramer blanenca @ogacu. El passat cap de setmana 15 fotògrafs especialitzats d’aquesta galeria van triar cadascun d’ells els tres millors treballs d’entre tots els presentats.

Després de destriar les imatges que no corresponien al camí de ronda de Blanes, havien d’escollir entre 350 treballs i, per tant, la feina va ser prou difícil donada la profusió de fotografies presentades. Per sort, després d’una primera tria en què teòricament es podrien haver arribat a escollir un màxim de 45 imatges (és a dir: tres fotografies per cadascun dels 15 membres), ja es van començar a apuntar les primeres preferències, ja que n’hi havia 21.

Després de la segona tria només van quedar-ne 4 de finalistes, aconseguint desempatar amb una darrera votació. El què més ha cridat l’atenció als fotògrafs especialitzats en immortalitzar paisatges naturals d’arreu de Catalunya ha estat la varietat de visions i composicions amb què s’han trobat d’un mateix objecte que havien de retratar els participants: el primer tram del Camí de Ronda.

Lot de productes gastronòmics

Després que ja s’ha fet públic el veredicte, s’emplaçarà als tres guanyadors per l’acte de lliurament del premi, que tindrà lloc properament a Blanes. Cadascun d’ells rebrà un mateix obsequi com a guardonat, ja que el concurs no ha fet cap classificació de primera a tercer, considerant que les tres fotografies seleccionades són cadascuna d’elles primers premis en igualtat de condicions. Per aquest motiu, tots tres autors rebran un lot que inclou 10 productes gastronòmics blanencs valorats en 80 €.

Cada lot inclou una selecció de la variada i exquisida mostra de productes que es fan a Blanes: Vinya Hop, de Cervesa Artesana Marina; Escuma de Mar, Tinta de Pop, Escórpora i Tramuntana, de Cervesa Artesana Popaire; cava Brut Nature Laviret reserva de 2012; cava Brut Rosat Blanes Signature de Ses Vernes; una caixa de Carboneres –uns exquisits bombons- de Pastisseria Orench; vi Blanc de Vela de les Vinyes de Cal Correu; i Mel de Flors de l’abellar del Jardí Botànic Marimurtra.