El Govern condemna el crim masclista de Blanes

A les dotze d'aquest migdia s'ha fet un minut de silenci en senyal de dol

El Govern ha condemnat les darreres morts d’una dona aquest dilluns a la matinada a Blanes (Selva) presumptament a mans de la seva parella i d’una dona dijous passat a Sabadell suposadament a mans del seu gendre. Per tots dos casos el Govern ha manifestat el seu sentit condol a les famílies de les víctimes. La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, ha lamentat els fets i ha reiterat la determinació del Govern en l’eradicació de la violència masclista. En aquest sentit, ha remarcat que el Govern treballa en la millora dels mecanismes de "prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació" de les dones víctimes de la violència masclista i els seus fills i filles.
 
"La violència masclista és una xacra estructural que es construeix sobre les situacions de desigualtats socials existents i l’eradicarem quan avancem en la igualtat efectiva de dones i homes”, ha afirmat Balada, que també ha manifestat que “totes i tots hem d’avançar des del nostre àmbit d’influència en la divulgació d’imaginaris i la construcció de relacions basades en els valors de la igualtat, el respecte i la resolució pacífica dels conflictes”.

Aquest migdia a les dotze s'ha fet un minut de silenci en senyal de dol per les dues morts davant la seu de l’Institut Català de les Dones a Barcelona.