L'investigat per tallar les vies del TAV a Girona el 8-N es nega a declarar davant el jutge

Unes 150 persones es concentren en solidaritat amb el jove

Després de la manifestació d'ahir al vespre, que va aplegar unes 1.000 persones, aquest matí 150 més s'han concentrat davant dels jutjats per donar suport al jove activista. Emanuel Donoso, que té 26 anys i és veí de Salt, havia d'entrar a declarar per desordres públics i coaccions. De les 10.000 persones que van tallar les vies del TAV durant la vaga general del 8-N, el jutjat només l'ha encausat a ell.

A les onze del matí, els concentrats han desplegat dues pancartes i han corejat consignes com "Jo també vaig tallar les vies", "Ja n'hi ha prou d'esperar, República ja!" o "La repressió no ens aturarà". Després, des del CDR, una de les seves portaveus ha llegit un manifest de suport al jove encausat.

L'escrit denuncia "el remolí repressiu i autoritari" que l'Estat va engegar fa mig any "i que no para d'escalar". El manifest, a més, també es pregunta "en base a què" els Mossos d'Esquadra han assenyalat el jove activista entre les 10.000 persones que aquell dia van tallar les vies. "Un cop més, hem de denunciar l'existència de fitxers policials, que s'elaboren amb criteris polítics i ideològics per nodrir actuacions repressives i desmobilitzar el teixit popular organitzat", recull el text.

La portaveu del CDR ha assegurat que Donoso, "com la resta de represaliades, no caminarà mai sol" i ha assegurat que, amb la situació actual, "és un imperatiu reconèixer que no hi ha marxa enrere i que l'única opció és guanyar i fer efectiva la República des del carrer". "No cedirem ni un mil·límetre per aplicar el resultat irrenunciable de l'1-O", conclou el manifest.

"No assumirem que és delicte"

El jove activista ha agafat el megàfon per fer saber que, juntament amb els CDR, ha decidit "no retrocedir i desobeir". I que per tant, aquest matí no entraria a declarar. "Perquè no podem ni voldrem assumir mai que els fets del 8-N, al TAV o a l'autopista, puguin ser jutjats, perquè es van fer en solidaritat amb les exiliades, les preses polítiques i van ser un pas més per constituir la República Catalana", ha assegurat Donoso.

Després d'això, des dels CDR s'ha fet una crida a la gent a estar atenta a les xarxes socials, perquè la negativa de Donoso a declarar pot suposar "que se'l detingui en qualsevol moment". Una de les seves portaveus ja ha avançat que, si això passa, convocaran una concentració de protesta davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

En paral·lel, des dels CDR també s'ha impulsat una campanya "massiva" d'autoinculpacions. Tothom qui vulgui, pot entrar a la web www.jotambevaigtallarlesvies.cat per adherir-s'hi. "És necessari fer-ho per seguir aquest procés", ha conclòs una de les portaveus.