El primer bany de la temporada aplega centenars de persones a Palamós

El bon temps ha animat a molta gent

Palamós ha estrenat la temporada de bany i ho ha fet, com és habitual, de manera multitudinària. Unes 500 persones s'han acostat a la platja del Passeig Marítim per llançar-se a l'aigua, això sí, després d'una classe d'aeròbic de mitja hora. En Pol Ruibay, un jove de 10 anys, explica que mai s'havia banyat tan aviat, i reconeix que l'aigua estava molt freda. "M'he llançat de cop perquè estava congelada", explica.

Una sensació compartida per la majoria de banyistes que un any més han respost a la crida del Club de Natació de Palamós, organitzadors de l'esdeveniment. Un dels seus membres, en Jorge Valcazar, explica que es tracta d'una tradició, i reconeix que "cada cop més gent s'hi apunta". "La veritat és que estem molt contents amb la resposta de la gent. Hi ha ganes de començar l'estiu i es nota", assenyala.

Valcazar ha reconegut que aquest any l'aigua està "més freda del què és habitual", cosa que atribueix a les baixes temperatures que s'han registrat aquest hivern. "Ara, però, ja encarem l'estiu i esperem que molta gent ens vingui a veure a Palamós", destaca.

De tot arreu

Entre els diferents banyistes que s'han acostat n'hi havia d'arreu de Catalunya. En Cris Garcia és un vigatà que per primera vegada ha vingut a Palamós a viure l'experiència. Garcia assegura que el millor de tot ha estat "l'ambient extraordinari" i el bon temps que ha fet.

Tot plegat, mentre prenia una tassa de caldo amb en Jordi Toneu, un amic palamosí que no es perd mai la cita. "Jo vinc faci fred o calor, però agraeixo que avui faci sol", ha reblat.

Inici de temporada

Per la seva banda, l'alcalde de Palamós, Lluís Puig ha recordat que el primer bany de l'any suposa l'inici de la temporada d'estiu. "A partir d'ara la platja es convertirà en un dels principals llocs de trobada i és quan per a nosaltres comença realment l'activitat econòmica", ha conclòs.