Figueres reclama a Endesa que garanteixi el subministrament al Culubret

Han acordat intensificar els controls policials i tècnics contra el frau elèctric

Figueres vol posar punt i final als constants talls de llum que pateix el barri del Culubret. Durant les darreres setmanes, els veïns de la zona pateixen interrupcions del servei pràcticament cada dia i, habitualment, s'allarguen des de les set de la tarda fins a la mitja nit. Els veïns n'estan tips i el consistori, també.

Felip va anunciar la setmana passada que ha encarregat una auditoria energètica per esbrinar l'estat de les línies de la zona. Creu que part del problema es deu a les connexions il·legals i també al cultiu de marihuana però considera que també hi pot tenir a veure l'estat de la xarxa. Endesa manté que la línia està en bon estat i que la situació és fruit del mal ús que se'n fa.

En paral·lel, l'Ajuntament ha identificat 24 famílies del barri que pateixen els talls tot i que tenen el comptador regularitzat i que paguen les seves factures. "És una situació insostenible i aquesta gent ha de poder tenir llum", remarca Felip.

Amb dues parts es van emplaçar a una reunió que s'ha fet aquest dimecres. L'alcaldessa ha explicat que han reclamat a la companyia que garanteixi el subministrament a aquestes famílies que "compleixen". En aquest sentit, ha dit que Endesa s'ha compromès a prendre mesures per fer-ho possible. Per la seva banda, la companyia assegura que a la trobada s'ha acordat intensificar els controls i la coordinació entre les parts per lluitar contra el frau al barri.

A la reunió també hi ha assistit el delegat territorial d'Interior, Albert Ballesta, i representants del Departament d'Indústria. Felip ha detallat que Interior també s'ha compromès a incrementar els controls policials per combatre la situació.