3 anys de presó per disparar set trets contra un bar d'Empuriabrava i ferir un cambrer

L'Audiència conclou que va obrir foc perquè no li van voler servir més alcohol

Els fets que es van jutjar el 8 de març a l'Audiència de Girona es remunten al 25 de febrer de 2017. La sentència considera provat que aquella nit, entre la una i les dues de la matinada, Patrick Pragout va anar en dues ocasions al bar d'Empuriabrava. El primer cop va demanar que li donessin una consumició però tant el cambrer com l'encarregada s'hi van negar perquè consideraven que anava begut i van al·legar que el local ja estava tancat.

Li van demanar que marxés però al cap d'una estona, com que no va quedar "conforme amb el comportament dels treballadors", hi va tornar armat amb una pistola, que havia adquirit al mercat negre a França i per a la qual no tenia llicència.

"Sense entrar i des de la via pública va realitzar set trets cap a l'interior", recull la sentència que exposa que ho va fer amb "ànim de lesionar o sent conscient que podia fer-ho". De fet, un dels trets va impactar contra la mà esquerra del cambrer i li va ocasionar ferides que li han deixat seqüeles i que el van obligar a sotmetre's a una operació quirúrgica.

L'acusat, que està representat per l'advocat Toni Quera, va admetre durant el judici que el dia dels fets havia estat bevent alcohol des del migdia i que no tenia la intenció de matar ningú, només de "lesionar".

El Ministeri Fiscal demanava inicialment 8 anys de presó per dos delictes d'homicidi en grau de temptativa amb l'agreujant d'abús de superioritat. A més, demanava que se li imposés la prohibició d'acostar-se a les víctimes i al local a menys de 500 metres durant deu anys i a sotmetre's a llibertat vigilada durant 8 anys per cadascun dels dos delictes. També l'acusava d'un delicte de tinença il·lícita d'armes pel qual demanava 2 anys i mig de presó.

Al final del judici, la fiscalia va modificar les conclusions reduint els delictes d'homicidi a un delicte de lesions amb arma perillosa i un de tinença il·lícita d'armes. En el primer cas, demanava 1 any de presó i la prohibició d'acostar-se als treballadors del local i al bar a menys de 200 metres durant dos anys. Pel delicte de tinença il·lícita d'armes, rebaixava la pena a 2 anys de presó i la imposició de les costes del procés.

En matèria de responsabilitat civil, reclamava 9.500 euros per al cambrer que va resultar ferit i 239,58 pels danys que va patir el local. A més, demanava que se li apliqués l'atenuant d'alcoholèmia.

El magistrat ponent de la sentència, Adolfo García, ha atès les peticions i ha condemnat l'acusat a 3 anys de presó. El considera autor d'un delicte de lesions pel qual li imposa una pena d'1 any de presó i d'un delicte de tinença il·lícita d'armes, amb una condemna de 2 anys. També li prohibeix acostar-se a menys de 200 metres de les víctimes i del local durant 2 anys i l'obliga a fer-se càrrec de les costes del procés.

El magistrat estima l'aplicació d'una atenuant molt qualificada d'intoxicació etílica. Una situació, remarca la sentència, que s'hauria vist accentuada pel tractament mèdic antidepressiu que seguia quan es van produir els fets.

Contra la sentència es pot interposar un recurs d'apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).