La CUP de Celrà desmenteix que es posi un nom franquista al parc però acorden canviar-lo

El ple va aprovar dir-li Cors-Guinart a petició d'ERC

La polèmica pel nom del futur nou parc a Celrà (Gironès) cedit per la família Malagrida s'ha volgut tancar per part de la CUP assegurant que, en cap cas, el nom proposat de Concepció Malagrida i Pons és franquista. En aquest sentit, els cupaires expliquen que qualsevol referència feta per part d'ERC es remet a la vida del seu pare, qui sí tenia relació amb l'antic règim. "Així, segons ERC, cal bandejar del nomenclàtor el cognom Malagrida només perquè en l’arbre familiar hi va haver un franquista. Seguint aquesta lògica caldria condemnar a l’ostracisme molts altres cognoms catalans, la qual cosa seria manifestament injusta per a les persones descendents", apunten.

Tanmateix, la queixa dels republicans va venir motivada després de la celebració del ple ordinari del dimarts 13 de març on ambdós grups van acordar proposar als propietaris del terreny posar-li de nom Cors-Guinart, a petició precisament d'ERC. Sorprenentment, abans de conèixer la rèplica per part de la família Malagrida, els republicans van mostrar públicament el seu malestar mitjançant un comunicat remès a la premsa.

Aquesta forma de treballar ha estat rebutjada de ple per l'equip de govern, explicant que els republicans han decidit "situar-se en fase de precampanya quan falta més d’un any per les eleccions municipals i de manera tan barroera". Amb tot, la CUP els acusa de "joc brut" i ja avança que no fomentaran "un foc creuat de desqualificacions".