Intervinguda marihuana i haixix en tres controls a la Jonquera i deté dues persones

Les intervencions es van dur a terme entre el 12 i el 16 de març

La Guàrdia Civil va intervenir entre els passats dies 12 i 16 de març diverses quantitats de marihuana i haixix en tres controls a la Jonquera (Alt Empordà) i en un d'aquests va detenir dues persones, un home i una dona tots dos de nacionalitat italiana. Sobre dos quarts de deu del vespre del passat 12 de març els agents van inspeccionar un autobús de línia regular que cobria la ruta entre Barcelona i Praga (República Txeca) i durant el control van confiscar 3,5 quilograms de marihuana amagats en una motxilla situada a la bodega del vehicle.
 
Així mateix, el passat 14 de març sobre la una de la matinada els agents que realitzaven un control fiscal a l'AP-7 en sentit nord van inspeccionar un altre autobús que cobria la línia Barcelona-Milà (Itàlia), i en inspeccionar la bodega del vehicle van observar una motxilla amb 33 pots de cristall amb essència d'haixix, 22 paquets de plàstic amb llavors d'haixix (cànnabis), 50 dosis d'haixix amb un pes de 30 grams, així com 76 grams d'haixix dividit en porcions. En aquest cas els agents van detenir una persona, P.L. de 37 anys i nacionalitat Italiana, per un suposat delicte contra la salut pública.
 
Finalment, sobre les tres de la matinada del passat 16 de març la Guàrdia Civil va indicar a un vehicle amb matrícula italiana que conduïa una dona que circulava en direcció França que s'aturés i, després d'identificar-la, els agents van descobrir al maleter de l'automòbil i amagats en maletes i a l'interior d'uns coixins un total d'11,5 quilograms de marihuana. La dona, de 62 anys i nacionalitat Italiana, va ser detinguda per un suposat delicte contra la salut pública. Les diligències instruïdes, juntament amb els detinguts i la droga confiscada van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia a Figueres.