Condemnat a 5 anys i 11 mesos per enganyar un menor per Internet i abusar-ne sexualment a Olot

L'acusat ha reconegut que es va endur la víctima, d'11 anys, al bosc

El processat, David Salvador, ha admès que sabia perfectament que la víctima era menor d'edat. Tot i això, ha reconegut que el novembre del 2015 va contactar amb el menor, que aleshores tenia 11 anys, a través d'Internet. Acusat i víctima es donar els números de telèfon i van començar a parlar a través de Whatsapp. Durant la conversa, l'acusat li va exigir que li enviés fotografies i gravacions de contingut sexual i es iniciar "un intercanvi mutu" d'imatges.

El contacte a través de l'aplicació de missatgeria instantània va continuar. Els dies 5 i 6 de desembre, l'acusat va proposar al menor "quedar". Segons ha reconegut Salvador, l'objectiu de la trobada era mantenir relacions sexuals. El processat va anar a recollir la víctima amb cotxe i el va portar a una zona boscosa propera a Olot. Un cop allà, li va dir al menor que es despullés, li va fer tocaments als genitals i li va fer una fel·lació. També el va "instar" perquè li fes una fel·lació a ell, tal com va passar.

El cas ha arribat a judici aquest dimarts a la secció tercera de l'Audiència de Girona. Com que el processat sempre ha reconegut els fets, fiscalia, acusació particular i defensa havien arribat a un acord previ que s'ha formalitzat aquest dimarts a la sala de vistes. El judici ha estat breu i només ha calgut que el processat digués que està conforme amb la condemna. David Salvador ha acceptat la pena de 5 anys i 11 mesos de presó. Són 5 mesos per un delicte d'enganyar per a l'obtenció de material pornogràfic infantil, 6 mesos per valer-se d'internet per mantenir relacions sexuals i 5 anys per abusos sexuals.

Li apliquen dues atenuants, per col·laboració amb la justícia i per reparació del dany. Segons el relat consensuat entre les parts, el processat, un cop els pares del menor van interposar la denúncia i els Mossos d'Esquadra van obrir la investigació, va mostrar "col·laboració total" reconeixent els fets i facilitant l'accés al seu ordinador i telèfons. A més, va autoritzar voluntàriament l'entrada i escorcoll de casa seva. "Tot això va resultar d'utilitat evident per a l'esclariment des fets", indiquen fiscalia, acusació particular i defensa.

En el relat de fets també inclouen que ha "demanat perdó" als afectats i va mostrar la seva intenció de reparar el dany consignant els 15.000 euros per a la indemnització, la xifra que li ha imposat el tribunal. L'escrit subratlla que Salvador està rebent tractament psicològic "per evitar la perpetració" de fets semblants en un futur.

Segons la sentència dictada de viva veu, el processat no es podrà apropar a menys de 500 metres de la víctima durant 8 anys i complirà 5 anys de llibertat vigilada.