Dues escoles de cuina i restauració gironines participen en una nova FP transfronterera

Hi han participaran 10 centres catalans i 7 escoles franceses

Un total de 17 escoles de cuina i restauració catalanes i franceses s’han aplegat per fomentar la formació professional transfronterera i per promoure la cooperació entre els centres i les empreses del sector. Ha estat en el marc d’una jornada a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona, amb el suport del Departament d’Ensenyament.

La trobada ha permès l’intercanvi d’experiències i el debat sobre els currículums català i francès de cuina i gastronomia. Alhora, s’ha aprofundit en la cooperació pel que fa a la mobilitat transfronterera d’alumnat i professorat, i s’ha analitzat els procediments de reconeixement mutu de competències professionals i títols. L’organització de la jornada de treball s’emmarca dins el projecte PyireneFP, que té un pressupost d’1.980.686,76 €, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Per part catalana hi han participat, a més dels responsables del Departament d’Ensenyament, els següents centres: Institut Cavall Bernat de Terrassa, Institut de Tona, Institut d'Hoteleria i Turisme de Lleida, Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, Institut. Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona, Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges, Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat i Institut Olivar Gran de Figueres.

Per part francesa hi han participat, a més dels representants del Consolat, de l’Institut Francès, de l’Academie de Tolosa de Llenguadoc i de Montpeller i de la regió d’Occitània, el centres següents: Lycée CFA François Rabelais de Lyon-Dardilly, Lycée Charles de Gaulle – Sète, Lycée Christian Bourquin (Argelès-sur-Mer), Lycée Jean de Prades (Castelsarrasin), Lycée Georges-Frêche (Montpellier), Lycée des métiers de l'hôtellerie et du tourisme d'Occitanie (Toulouse) i Lycée L'Arrouza (Lourdes).

Anit, els assistents a la jornada van participar al sopar gastronòmic ofert pel Consolat General de França a Barcelona, dins el projecte “Goût de France” –un projecte mundial a 150 països que inclou un únic menú i la participació de 3.000 cuiners- El sopar va ser a càrrec de tres xefs francesos: Guillaume Gomez, xef de les cuines de la Presidència de la República, Romain Fornell i Bernard Bach, així com del xef català Carles Gaig. Aquests xefs van dirigir el treball d’un grup d’estudiants d’FP d’hoteleria catalans i francesos, que en aquest ocasió, per la part catalana, va aportar l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona.