Millo confirma que Defensa recorrerà la decisió de prohibir l'Exèrcit a l'Expojove

També demana a Madrenas que rectifiqui

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha anunciat que el Ministeri de Defensa adoptarà "totes les accions legals" que calgui davant la decisió de Fira de Girona de prohibir la presència de l'Exèrcit a l'Expojove d'enguany per incomplir la normativa.

Millo ha acusat l'alcaldessa "d'inventar-se un codi Madrenas" per impedir que tinguin estand i ha recordat que els efectius militars estan "obligats" a dur l'uniforme en actes de servei. Malgrat això, ha demanat als responsables del Patronat que "reflexionin" i "rectifiquin" perquè considera que aquesta situació afecta als gironins.

"L'Exèrcit és una sortida professional com qualsevol altra i l'any passat dels 6.000 visitants, uns 1.300 es van interessar per aquesta opció", ha dit. A més, ha recordat que aquest any Defensa ha posat a concurs 7.750 places per formar-ne part.

Una sanció vigent durant tres anys

El Patronat de Fira de Girona va comunicar fa pocs dies a la subdelegació de Defensa que no podrien participar a l'edició de l'Expojove d'enguany. El comitè considera que l'Exèrcit va incomplir la normativa l'any passat perquè duien uniforme militar i que tot plegat es va fer "amb intencionalitat". La sanció contempla que durant tres anys no puguin assistir-hi. Fira de Girona també ha penalitzat una altra empresa, en aquest cas de manera cautelar, perquè els mossos tenen una investigació oberta.