La Guàrdia Civil cita persones que haurien trucat amenaçant l'hotel Travé de Figueres per allotjar policies l'1-O

Se'ls acusa a tots cinquanta d'un delicte d'odi

La Guàrdia Civil està citant a declarar diverses persones en el marc d'una investigació oberta al Jutjat d'Instrucció Número 4 de Figueres. El jutjat ha obert diligències prèvies per un presumpte delicte d'odi contra l'Hotel Travé de la ciutat, que va allotjar diversos efectius de la policia espanyola i la Guàrdia Civil durant el dispositiu per impedir la celebració del referèndum de l'1-O.

Segons fonts properes al cas, s'estarien investigant prop d'una cinquantena de persones. En tots els casos, es tracta dels titulars de les línies de telèfon que haurien realitzat trucades d'amenaça a l'establiment entre el 21 de setembre i l'1 d'octubre de l'any passat.

Un dels membres de l'Associació d'Advocats Voluntaris de Girona, Albert Carreras, ha explicat que han tingut coneixement de la situació i, a través de les xarxes socials, s'han posat a disposició dels afectats per oferir-los assessorament legal. "Sembla que serà un grup gran de persones que podrien ser investigades per uns fets que creiem que no haurien de tenir recorregut penal", ha remarcat.

La presència policial a l'establiment hoteler va provocar un fort rebuig a la ciutat. De fet, just l'endemà de la celebració del referèndum, la direcció va anunciar a través de les xarxes socials que faria marxar els efectius perquè estaven en "descord" amb el que va passar l'1-O. La decisió arribava el mateix dia que l'hotel de Calella (Maresme) que també allotjava un centenar d'efectius de la Guàrdia Civil optés per expulsar-los.