Una banda organitzada protagonitza divuit robatoris en tres dies al Golf de Torremirona

La majoria d'assalts han tingut lloc en segones residències

La urbanització de Torremirona a Navata (Alt Empordà), ha estat objecte d'una onada de robatoris protagonitzada per una banda organitzada que hauria actuat els dies 17 i 21 de febrer i 3 de març entrant a robar per la força en un total de divuit habitatges, la majoria segones residències i deshabitades durant l'hivern.

L'inspector en cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Figueres, Alfons Sánchez, en va donar detalls ahir en el transcurs d'una trobada informativa davant un centenar de veïns. A l'acte també hi eren presents l'alcalde del municipi, Jaume Homs, com també responsables de l'empresa privada de seguretat contractada per l'administrador de la urbanització i membres de la junta de l'Entitat de Conservació de Torremirona.

Sánchez va assegurar que els responsables dels robatoris són un grup provinent de la província de Barcelona que ja ha perpetrat altres accions en municipis com Ripoll, Camprodon, les Preses, Olot i Vic, entre d'altres. Després de la primera actuació per part dels assaltants, els Mossos d'Esquadra van iniciar un desplegament amb agents de paisà i un vehicle no logotipat per tal d'enxampar-los. Les hores en que solen actuar són entre les sis de la tarda i dos quarts de deu de la nit. En cap cas les tasques de vigilància han obtingut resultats i es mantindrà el dispositiu fins dilluns de la setmana vinent, "a partir d'allà estudiarem si el mantenim", va explicar l'inspector en cap.

El 'modus operandi' dels lladres és entrar a les cases deshabitades accedint als jardins posteriors que donen als camps que envolten la urbanització. Un cop allà forcen les finestres i s'esmunyen a l'interior dels habitatges. Fins el moment s'ha denunciat la sostracció de joies, diners en efectiu, aparells electrònics, roba i menjar.

Seguretat antiquada

Sánchez va ser molt crític amb el sistema de seguretat que gaudeix Torremirona, assegurant que s'havia quedat antiquat. En aquest sentit, l'inspector apuntava com els investigadors havien dedicat moltes hores en visualitzar les càmeres de l'entorn però "no ha servit de res. És dur saber que es compten amb sistemes de seguretat privats però per a nosaltres estan obsolets". Segons va explicar, les càmeres de videovigilància enregistren a molt baixa resolució i no foren d'utilitat per a identificar els lladres. De la mateixa manera, el lector de matrícules no funciona correctament i tampoc s'ha pogut enregistrar les plaques dels vehicles conduits pels pispes.

"No ens ha aportat res en la investigació que ja estem duent a terme amb altres comissaries per tractar robatoris semblants", va reblar Sánchez que va aconsellar renovar els sistemes de seguretat "pel bé de tots". En aquest sentit, també va recomanar posar altres dispositius com ara sensors de moviment o bé càmeres tèrmiques per a cobrir el perímetre dels camins que envolten Torremirona.