L'Ajuntament de Girona atura el Pla Especial de la Devesa indefinidament

L'alcaldessa diu que el document actual s'"allunyava" del que s'havia previst

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha defensat aquest dimecres la necessitat d'aturar el Pla Especial de la Devesa perquè des de l'equip de govern "no se senten prou satisfets" del document que es va aprovar inicialment en el ple del novembre de l'any passat. CiU, PSC, Cs i el PP, que sumen disset dels 25 vots, hi van votar a favor mentre que la CUP i ERC-MES es van abstenir.

El motiu principal, ha dit, és que s'"allunya" de les opinions majoritàries recollides en el procés participatiu que es va fer el 2016 i que va comptar amb la participació de més de 2.000 ciutadans. "El que volem és trobar un consens unànime davant un projecte que ha de ser un repte il·lusionant", ha afirmat.

A tall d'exemple, l'alcaldessa ha aportat la dada que prop del 90% dels participants estaven "satisfets" amb la forma amb què es feien les Fires a la Devesa. I ha defensat que aquest espai s'ha de concebre com a un "gran parc urbà, protegit i ple de vida i activitat" i no pas "com un parc natural perquè no ho és".

Per altra banda, també s'ha assegurat que aquest "parèntesi" en la tramitació administrativa del pla permetrà "accelerar" les inversions que hi ha previstes a la zona. “La setmana que ve es farà la plantació de divuit arbres que acabaran de perimetrar el Camp de Mart i a l’abril està previst transformar l’antic camp de futbol Fèlix Farró en una zona d’estada verda amb la retirada de les antigues porteries perquè la ciutadania en pugui gaudir”, ha explicat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre.

Finalment, Madrenas ha defensat la necessitat d'obrir un període de reflexió per "rebaixar tensions" entre totes les parts i que tothom pugui pensar com arribar a assolir aquest consens social que hauria de ser gairebé "unànime". És per això que no s'han fixat cap calendari. "Deixem passar el temps, no hi ha pressa", ha conclòs Madrenas.

Des de la Plataforma Salvem la Devesa ja van alertar que el Pla Especial no garantia la protecció de l'espai i van demanar que s'aturés. L'anunci d'aquest dimecres els ha "agafat per sorpresa" i han declinat fer una valoració a l'espera d'estudiar a fons el que suposa aquesta suspensió de la tramitació del pla.

Abans de donar-ho a conèixer als mitjans, l'alcaldessa ha anunciat la decisió a totes les forces polítiques representades a l'Ajuntament.