El Trueta estrena una cabina de fototeràpia d'última generació per tractar malalties de la pell

El centre mèdic calcula que la faran servir diàriament una cinquantena de pacients

L'hospital Josep Trueta de Girona ha posat en marxa aquest mes de març una cabina de fototeràpia d'última generació. Aquest aparell tindrà una cinquantena d'usuaris diaris. La cabina, la més evolucionada de tota la regió sanitària, tracta diferents malalties cutànies que tenen un origen inflamatori, autoimmunitari o tumoral. L'ús d'aquest gabinet de fototeràpia està especialment indicat en formes extenses de malalties freqüents com l'èczema atòpic o la psoriasi, que afecta a un 2% de la població. A banda d'aquests casos, a l'aparell s'hi podran tractar altres afectacions de la pell ja que es pot adequar a les necessitats de cada usuari.
 
El pacient està dempeus dins la cabina de fototeràpia mentre emet radiacions ultraviolades de diferents tipus i intensitats. El servei, que s'ha posat en marxa aquest mes, funciona matí i tarda.

Les làmpades de dos metres d'alçada permeten una irradiació homogènia a tot el cos. El sistema està monitorat des d'un ordinador controlat per professionals d'infermeria del Servei de Dermatologia de l'hospital Trueta.