El detingut pel doble crim de Susqueda retorna al pantà per fer la reconstrucció

El jutge no decidirà si l'envia a presó fins que torni de la inspecció

La declaració del detingut pel doble crim de Susqueda ha començat a tres quarts d'una de la tarda i ha durat poca estona perquè Jordi Magentí Gamell només ha respost a les preguntes de la defensa. Ho ha fet per reiterar –tal com ja ha fet en més d'una ocasió durant els diversos escorcolls- que és innocent i que no va matar la parella del Maresme que va desaparèixer al pantà de Susqueda a finals d'agost .

El fiscal ha fet constar les preguntes que li hauria fet. Fonts de la defensa han assegurat que, a través de les qüestions, no han pogut deduir quines proves hi ha contra Magentí. Tampoc han tingut accés a la investigació perquè el cas està sota secret de sumari. El fiscal, però, sí que li ha preguntat si havia "confessat" el crim a un familiar seu i si es va desfer d'alguna arma de foc o arma blanca després de matar els joves.

La defensa, exercida pel despatx Salellas advocats, també argumenta que Magentí està en tractament psiquiàtric pel qual pren medicació i ressalta que quan el van condemnar l'any 2000 per matar la seva dona a trets, ja li va apreciar un trastorn mental.

Magentí ha confirmat durant la seva declaració que havia comprat bitllets d'avió per viatjar a Colòmbia, el país d'origen de la seva actual parella, el dia 28 de febrer, però ha especificat que no ho va fer d'amagat ni amb intenció de fugir. En concret, ha dit que fins i tot havia explicat als Mossos d'Esquadra que tenia intenció de fer el viatge.

El jutjat d'instrucció 2 de Santa Coloma de Farners ha acordat tornar aquest mateix dijous al pantà de Susqueda per fer una reconstrucció. La defensa ja ha avançat que, amb tota probabilitat, Magentí no participarà en la diligència.

Un cop acabada, tornaran al jutjat per fer la compareixença de presó. Serà aleshores quan el jutge resoldrà si l'envia a presó i per quins delictes.

Les famílies de les víctimes s'han personat com a acusació particular a través de l'advocat Carles Monguilod, tot i que formalment encara no pot ser present al pas a disposició judicial perquè la causa continua secreta. Monguilod ha afirmat que les famílies busquen descobrir la veritat i "saber què va passar als seus fills".