Sánchez-Bustamante felicita la policia espanyola davant ''la ingratitud'' de Madrenas

El subdelegat del govern espanyol a Girona lloa la tasca del cos

El subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, ha lloat la tasca de la policia espanyola en la celebració provincial dels 194 anys de la creació del cos. Sánchez-Bustamante ha aplaudit la tasca de la policia estatal davant el que ha qualificat d'"insensata ingratitud d'alguna alcaldessa", en referència a la de Girona, Marta Madrenas. L'alcaldessa de la ciutat va comunicar, per carta, que no participaria de l'acte de celebració que s'ha fet a la Subdelegació del govern espanyol aquest dimecres al migdia. De fet, en la missiva Madrenas els demanava que aprofitessin l'acte per "demanar perdó" pel "terror" del referèndum de l'1 d'Octubre. Lluny d'això, Sánchez-Bustamante ha assegurat que la policia estatal s'ha caracteritzat pel "compliment de la legalitat vigent i la defensa de l'ordenament jurídic". El subdelegat també ha felicitat els agents desplegats a la demarcació per la seva "entrega, dedicació i compromís" per aconseguir una societat "més lliure, justa i democràtica".
 
Sánchez-Bustamante també ha parlat dels fets de l'1 d'Octubre en el que ha qualificat com "un desafiament a l'Estat de Dret sense precedents en la nostra història". Pel representant de l'Estat a les comarques gironines, aquell dia la policia espanyola va saber respondre "amb la defensa del principi de legalitat i la salvaguarda de la separació de poders".

En el seu discurs també ha considerat de "vital importància" la col·laboració i cooperació entre totes les forces i cossos de seguretat de les comarques gironines. L'objectiu, segons Sánchez-Bustamante, és oferir "el nivell de seguretat integral que requereix el fet de viure en llibertat" en una societat "plural com la nostra".

Celebració polèmica

La celebració del 194è aniversari de la creació de la policia espanyola ha estat envoltada de polèmica després de que l'alcaldessa de Girona rebutgés assistir-hi. A través d'una carta enviada al comissari cap provincial, Francisco Pamplona, l'alcaldessa li va recordar que després de l'actuació de la policia espanyola van decidir trencar relacions "fins que es demani perdó" per "la violència policial" exercida durant la jornada del referèndum.

La carta es remet a l'informe anual d'Amnistia Internacional, on es denuncia "la vulneració de drets humans bàsics" a Catalunya i s'esmenta explícitament la jornada del referèndum. "Davant totes aquestes evidències, no assistiré a l'acte al que em conviden", hi destaca l'alcaldessa.