Neva amb intensitat damunt de Girona

La ciutat s'ha despertat amb les primeres volves que han guanyat intensitat

Aquest matí neva arreu del país i en alguns punts ho fa amb certa intensitat com per exemple a la ciutat de Girona on a partir de les vuit del matí han començat a caure les primeres volves de forma anecdòtica per guanyar en intensitat amb el pas dels minuts. Desenes de persones s'aplegaven en els punts més emblemàtics de la capital per captar amb el seu telèfon mòbil la neu que queia amb insistència.

Altres localitats com Sils (Selva) també han registrat una nevada intensa i en punts on no és habitual com Besalú (Garrotxa), també s'han llevat enfarinats. Segons apunta el Servei Meteorològic, a partir de mig matí la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord i la precipitació acabarà essent en forma de pluja, tot i que al Prepirineu i Pirineu les nevades persistiran fins a mitja tarda.

Segons ha indicat el SMC, està nevant a partir dels 100 metres des del nord del Camp de Tarragona i Ponent cap a la Catalunya Central, l'Anoia i l'àrea metropolitana de Barcelona, on la neu ha arribat de matinada a la mateixa capital catalana i els Vallesos. Per exemple, ja s'han acumulat gruixos d'entre 3 i 4 centímetres a Terrassa, 3 a Sabadell i 3 més a Manresa. En general, s'han acumulat entre 5 i 6 centímetres de neu entre els 300 i 500 metres a la zona del prelitoral. A la zona del litoral hi cau aiguaneu i a les Terres de l'Ebre la cota de neu ha pujat als 400 metres.