Tornen les maniobres militars a l'Alt Empordà a partir de demà

Els municipis escollits són Bàscara, Viladamat i Saus-Camallera

L'Exèrcit espanyol reactivarà demà les maniobres militars en tres municipis de l'Alt Empordà segons ha avançat avui "El Nacional". Aquestes, tindran lloc a peu com també a través de vehicle i tots ells pertanyen a la base militar de Sant Climent Sescebes.

Els municipis escollits són Viladamat, Saus-Camallera i Bàscara. Precisament l'alcalde d'aquest darrer poble, Narcís Saurina, ha explicat com l'advertiment ha arribat en forma de correu electrònic i ja ha anunciat que preparen una concentració de rebuig aquest vespre a Viladamat.

En aquest sentit, Saurina qualifica les maniobres de ser una "provocació" però ha apuntat que la millor resposta "és la indiferència".

La polèmica es reactiva després dels darrers exercicis portats a terme el setembre de l'any passat, moment en que el coronel i comandant militar de Girona, Javier Mur, va afirmar que l'Exèrcit té un programa "d'instrucció i ensinistrament" previst per cada any, que tenia intencions de mantenir sense alteracions. El coronel va insistir aleshores que es fan maniobres en terrenys de l'Exèrcit però que n'hi ha d'altres que per les dimensions de la base, s'han de fer a l'exterior.

Mur va voler desvincular-ho de la proximitat amb el referèndum de l'1-O i va afirmar que la marxa organitzada a diversos municipis aquell setembre eren una més de les que anualment es comuniquen als ajuntaments de la zona. De fet, va dir, "aquest moviment que va suscitar tant d'interès" era el número 190 que aquell any es va fer a la comarca. "És una cosa habitual", va reiterar.