Acaba per avui l'escorcoll a casa de la mare del detingut pel doble crim de Susqueda

Durant el registre, l'arrestat ha assegurat que és innocent

Els Mossos d'Esquadra han traslladat el suposat autor material del doble crim des de la comissaria de Santa Coloma de Farners fins a la residència familiar, a Anglès, poc després de la una de la tarda. Es tracta de Jordi Magentí Gamell, que ja va complir condemna per assassinat. L'Audiència de Girona li va imposar l'any 2000 una pena de 15 anys de presó per haver matar a trets la seva dona l'any 1997, també a Anglès.

Cap a les dues de la tarda la comitiva judicial ha començat el registre en presència del detingut i de la seva advocada. Unes hores més tard, passades les cinc de la tarda, els Mossos d'Esquadra també han traslladat el fill de l'arrestat a la casa. L'havien detingut al migdia al passeig dels Països Catalans de Salt. Segons han confirmat fonts policials, el registre al número 16 de la Font del Canyó es doble: pels crims i, també, per un assumpte de tràfic de drogues que també afectaria el fill.

El registre ha acabat poc després de les vuit del vespre. Demà, però, la comitiva judicial i el detingut han de tornar a la casa per continuar. També es preveu fer registres a altres immobles.

La policia científica s'ha endut diverses caixes de dins l'immoble. Segons fonts del cas, durant el registre Magentí Gamell ha reiterat la seva innocència i ha assegurat que el dia que va desaparèixer la parella estava amb la seva mare. Durant la investigació ja el van interrogar i va negar que aquell dia anés al pantà.

Segons han pogut confirmar els investigadors, el detingut coneix amb profunditat la zona del pantà, on hi anava sovint. La investigació hauria pogut situar el seu vehicle al lloc del crim el dia dels fets, i també amb posterioritat al pantà.

Al llarg d'aquests mesos d'investigació, els Mossos d'Esquadra han visualitzat les càmeres de videovigilància que hi ha a l'accés del pantà i també han analitzat els repetidors de telefonia propers per intentar determinar qui hi havia a la zona. A més, la unitat aquàtica ha seguit rastrejant el fons del pantà buscant altres indicis, com l'arma usada o una motxilla que una de les víctimes podia haver dut a l'esquena i que podria haver perdut durant el temps que van estar submergits.

Tot i que el Jutjat d'instrucció 2 de Santa Coloma de Farners manté el secret de sumari, els investigadors asseguren que no tenen "cap dubte" que Magentí és l'autor. No han desvetllat quins indicis apunten a ell però han assegurat que hi ha "càrrega probatòria". Fa setmanes que el focus es va situar sobre el veí d'Anglès i, durant aquest temps, han anat recopilant proves.

Magentí es va tornar a casar amb una dona colombiana que, segons fonts del cas, hauria tornat al seu país d'origen. Rodríguez no ha volgut confirmar que la detenció s'hagi precipitat davant la sospita que l'arrestat tingués intenció d'abandonar el país durant un temps indeterminat.

Els cadàvers de les víctimes van aparèixer el 26 de setembre a una zona de difícil accés del pantà. L'autòpsia va confirmar que havien mort de forma violenta i que la noia va rebre un impacte de bala al cap, a boca de canó. Segurament amb una arma curta de calibre 9 mm. Ell tenia diverses ferides a la zona de l'abdomen. El cotxe amb el qual la parella es va desplaçar a Susqueda, on van anar a fer una excursió amb caiac, va aparèixer el 28 d'agost. Els investigadors van determinar que l'havien manipulat expressament per enfonsar-lo.