Traslladen el detingut pel doble crim de Susqueda a Anglès per fer els escorcolls

Busquen proves incriminatòries

Els Mossos d'Esquadra han traslladat el detingut pel doble crim de Susqueda a Anglès (Selva) per fer els escorcolls. En aquests moments la comitiva judicial i la policia científica estan en un immoble del carrer Font del Canyó número 16, on viuria la mare del sospitós.

El detingut, Jordi Magentí Gamell, està present al registre assistit per una advocada. Fonts de la investigació han indiciat que es preveuen diversos escorcolls abans que el detingut passi a disposició del Jutjat d'instrucció de Santa Coloma de Farners que ha assumit la investigació.

El cas continua sota secret de sumari però els investigadors asseguren que hi ha proves contra l'arrestat, recollides durant aquests mesos d'investigació. Durant aquest temps, han analitzat les càmeres de videovigilància per identificar els vehicles que sovintegen el pantà. Els investigadors han situat el cotxe de l'arrestat el dia dels fets a la zona de Susqueda.

Ha estat una investigació "molt laboriosa i molt complicada", ha explicat el cap de la DIC, Antoni Rodríguez, que aquest dilluns ha culminat amb la detenció del suposat autor material del doble crim de Susqueda. Es tracta de Jordi Magentí Gamell, veí d'Anglès i amb antecedents. L'any 2000 l'Audiència de Girona el va condemnar a 15 anys de presó per assassinat. Va matar la seva dona a trets el desembre del 1997, també a Anglès.

El detingut coneix amb profunditat la zona del pantà, on hi anava sovint. De fet, fonts de la investigació indiquen que han pogut situar el seu vehicle al lloc del crim el dia dels fets, i també amb posterioritat. Els investigadors ja van interrogar el sospitós però aleshores va negar que estigués al pantà el 24 d'agost, el dia que va desaparèixer la parella del Maresme, de 21 i 23 anys. L'arrestat es declara innocent i nega qualsevol relació amb el doble crim. També assegura que té coartada.

Aquest dilluns els Mossos d'Esquadra també han detingut una segona persona a Salt per la seva presumpta relació amb el doble crim. És el fill del suposat autor material.

Els investigadors asseguren que no tenen "cap dubte" que Magentí és l'autor. Tot i que no han desvetllat quins indicis apunten a ell, han assegurat que hi ha "càrrega probatòria". Fa setmanes que el focus dels investigadors es va situar sobre el veí d'Anglès i, durant aquest temps, han anat recopilant proves. Els escorcolls que es faran al llarg del dia també han de servir per trobar proves.

Al llarg d'aquests temps, els investigadors han visualitzat les càmeres de videovigilància que hi ha a l'accés del pantà i també han analitzat els repetidors de telefonia propers per intentar determinar qui hi havia a la zona. A més, la unitat aquàtica ha seguit rastrejant el fons del pantà buscant altres indicis, com l'arma usada o una motxilla que una de les víctimes podia haver dut a l'esquena i que podria haver perdut durant el temps que van estar submergits.

Magentí es va tornar a casa amb una dona colombiana que, segons fonts del cas, hauria tornat al seu país d'origen. Rodríguez no ha volgut confirmar que la detenció s'hagi precipitat davant la sospita que l'arrestat tingués intenció d'abandonar el país durant un temps indeterminat.

Els cadàvers de les víctimes van aparèixer el 26 de setembre a una zona de difícil accés del pantà. L'autòpsia va confirmar que havien mort de forma violenta i que la noia va rebre un impacte de bala al cap, a boca de canó. Ell tenia diverses ferides a la zona de l'abdomen. Segurament amb una arma curta de calibre 9 mm. El cotxe amb el qual la parella es va desplaçar a Susqueda, on van anar a fer una excursió amb caiac, va aparèixer el 28 d'agost. Els investigadors van determinar que l'havien manipulat per enfonsar-lo expressament.

Rodríguez ha explicat que des de molt al principi la investigació es va basar en dues premisses: que el criminal no tenia relació amb la família ni amb el nucli d'amistats i que la desaparició va ser forçosa.