Seleccionats una vintena d'artistes al càsting del Cirque du Soleil a Girona

S'hi havien presentat més de 400 persones

La carpa del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or ha acollit aquest matí les proves de càsting a 22 artistes seleccionats per la direcció del Cirque de Soleil. Es tracta de la primera vegada que aquestes proves es fan en una ciutat mitjana com Girona (fins ara només s'havien fet a capitals com Berlín, París o Madrid) i també és el primer cop que la companyia canadenca, una de les més prestigioses del món, celebra aquestes audicions sota unes instal·lacions de circ que no siguin les seves pròpies.

La celebració ha estat possible gràcies a un conveni signat entre la companyia i el festival de Girona. El director de càsting, Pavel Kotov, ha remarcat que és un privilegi per a ells poder utilitzar aquest espai i ha insistit que el certamen gironí és un dels més rellevant a nivell internacional.

S'hi havien presentat més de 400 persones però el jurat només ha seleccionat la vintena d'actuacions, que durant aquest matí s'han pogut veure sobre la pista. Els interessats a format part de la família del Cirque du Soleil s'hi havia d'inscriure aportant un vídeo amb les seves habilitats acrobàtiques.

Hi optaven artistes vinguts d'arreu d'Europa. Els més afortunats, ha dit Kotov, podrien aconseguir feina en els propers dos o tres mesos. D'altres d'aquí a un any o bé mai. De fet, ha insistit, "escollim els millors per a la feina". I és que l'objectiu de les proves és seleccionar artistes per a alguns dels espectacles que tenen en marxa però també per a incloure's a la seva cantera.

Per als participants és un autèntica "oportunitat". Així ho ha explicat un d'ells, el cubà Darian Cobas. Amb només 27 anys, ha participat en alguns festivals prestigiosos com el de l'Havana o el de Budapest però diu que per a ell és un "orgull" haver estat seleccionat entre els centenars de persones que hi optaven.

De fet, ha explicat aquesta és las seva primera "audició" i no s'esperava que triessin el número de Pole Aeri que va enviar. "Jo normalment faig trapezi". "He treballat com he dit en diversos circs però això és una altra sensació. Per a mi, personalment, és el més gran que m'ha passat", insisteix.

Una estreta relació entre els dos circs

La relació entre el Cirque du Soleil i el Festival Elefant d'Or ve de lluny. Durant la primera edició del certamen –que es va celebrar a Figueres- de l'any 2012, l'aleshores cap de càsting, Line Giason, va ser membre del Jurat Oficial i, l'any passat, ho va ser Pavel Kotov. D’altra banda, des de 2014 Cirque du Soleil forma part de les empreses que donen suport a la celebració d’Elefant d’Or integrant el seu club de mecenatge.