Olot comença a estudiar quin espai nombrarà en record a l'1 d'Octubre

El PSC hi vota a favor perquè admet que la mobilització va ser “important”

El ple d'Olot ha fet el primer pas per tenir un espai públic de la ciutat batejat com a "1 d'Octubre del 2017". El ple ha aprovat una moció que ho reclama i ara traslladarà la petició a la comissió del nomenclàtor perquè faci propostes "d'espais emblemàtics" que puguin rebre aquest nom. El PSC ha donat suport a aquest primer pas malgrat que el seu portaveu, Josep Guix, ha recordat que s'oposaven “a la celebració del referèndum".
 
Tot i això, el regidor socialista sí que ha admès que aquell dia hi va haver "una mobilització important de la gent d'Olot". El PSC espera que la comissió municipal del nomenclàtor faci les seves propostes d'ubicacions per decidir si les accepta. La seva línia vermella és que no es modifiqui cap nom actual de la llista de carrers perquè entenen que "perjudicaria greument la ciutadania". La moció, presentada pel grup d'ERC, demana que el lloc escollit sigui "significatiu" des del punt de vista "històric" o "geogràfic".
 
La comissió del nomenclàtor té previst reunir-se la setmana que ve per fer una primera llista de propostes, segons ha avançat el regidor de Cultura, Josep Berga. La decisió final correspondrà a la junta de portaveus del consistori i es preveu que s'obri també a entitats socials implicades directament en la celebració del referèndum com l’ANC, Òmnium o l'Assemblea per a la Defensa de la Llibertat (ADL), la versió comarcal dels Comitès de Defensa del Referèndum.
 
Precisament, el paper d'aquestes entitats ha estat el punt discrepant de la CUP, que s'ha abstingut. Els seus regidors han demanat "deixar la moció sobre la taula" perquè la presentessin, en el proper ple, els representats d'aquestes associacions i col·lectius. Com que no s'ha acceptat, els cupaires han decidit no votar-hi a favor.