Arrenca la primera edició del festival Elefant d'Or de Girona

Uns 4.300 alumnes gironins assisteixen a l'assaig general

El Festival Internacional del Circ Elefant d'Or aixecarà de nou el teló aquest dijous en el que serà la seva 7a edició, si bé enguany serà el primer cop que es fa a Girona. Un total de 88 artistes actuaran a la Gran Carpa 360º per mostrar atraccions mai vistes a les pistes europees. Com cada any, hi haurà dos espectacles , el Blau i el Vermell, i la gran final -espectacle d'Or- amb els més valorats pel jurat.

Aquest matí, els artistes de l'espectacle Blau han fet la seva primera prova amb públic durant un assaig general que, com cada any, compta amb els més petits com a espectadors. Uns 4.300 alumnes de diferents punts de la demarcació, com ara Salt, Sant Feliu de Guíxols i Lloret, han viscut aquest matí de circ amb molta emoció en les dues sessions que s'han fet.

La primera en actuar ha estat Alyona Tsvetkova (Rússia) que amb un muntatge molt elegant de cintes aèries a gran alçada que ha entusiasmat al públic. Després ha estat el torn dels malabars en grup de la Troupe Chugunov (Rússia). Vestits d'arlequins, han anat incrementant el nivell de dificultat amb diferents monocicles.

L'espectacle també compta amb les notes d'humor d'Anatolii Okulov (Rússia), un còmic que ha posat a prova la perícia del públic fent-los llançar objectes a pista, arrencant les rialles de tothom. I al ritme de tambors, els argentins Revolution Gauchos (formada per sis ballarins) han presentant un número de malambo. Es tracta d'una dansa folklòrica tradicional argentina originària de la pampa que es remunta a l'any 1600. Combina la música de bombos amb passatges d'acrobàcia i malabars a partir d'un element molt peculiar, les "boleadores", unes pilotes petites que s'impulsen amb unes cordes, donant molt de ritme i un gran espectacle visual.

Altres disciplines que completen aquest espectacle, que donarà el tret de sortida al festival, són equilibris, escales aèries, funambulisme a gran alçada o patins acrobàtics, entre d'altres. Ingredients d'una edició que segons el director del festival, Genís Matabosch, la convertiran en l'edició "més espectacular".

"És el primer cop que actuo a Europa i estic molt content"

En un dels espais annexes els artistes anaven escalfant i acabant de fer els últims retocs. Entre ells hi havia el clown Pietro Vicentini (Argentina) que s'estrenarà demà a l'Espectacle Vermell. Prové d'una família d'artistes circenses i viu amb molta il·lusió el fet de portar un espectacle en aquest festival. "És el primer cop que actuo a Europa i estic molt content", admetia aquest dijous. En el seu número combina els malabars, acrobàcies i salts a un llit elàstic. "Tot mentre interactuo constantment amb el públic", afegeix. Per Vicentini, poder estar envoltat de tants "artistes amb tant nivell" és una gran oportunitat per seguir creixent artísticament.