Les Planes d'Hostoles reclama 150.000 euros a Ensenyament per a millorar l'escola

Inicialment els pagarà l'Ajuntament

L'escola Sant Cristòfol de les Planes d'Hostoles (Garrotxa) rebrà, en els propers dies, una nova injecció econòmica per fer obres i millores. Les actuacions, per valor de 150.000 euros, se centraran en la reforma de la façana, els patis exteriors i el canvi de les finestres. L'alcalde del municipi, Eduard Llorà, ha demanat al Departament d'Ensenyament que "s'impliqui" en aquestes reformes. Llorà ha denunciat que la Generalitat no ha invertit al centre "en les darreres dècades". El batlle recorda que l'edifici actual necessita "molt més manteniment" que un centre de nova construcció.
 
Les Planes no vol una escola nova i demana que sigui Ensenyament qui "pagui les reformes i millores". En els darrers quatre anys, el consistori i la Diputació de Girona ja han destinat 300.000 euros per restaurar el terra, pintar les classes o construir dues aules noves, entre d'altres. L'escola Sant Cristòfol té 175 alumnes matriculats d'entre 3 i 12 anys. El centre ha preparat una sèrie d'activitats per celebrar el seu centenari que comencen aquest mes de febrer i s'acabaran el juny del 2019.
 
A hores d'ara, la meitat de les finestres de l'escola Sant Cristòfol de Les Planes ja s'han pogut canviar. La nova injecció econòmica ha de permetre que el mes de setembre la totalitat dels tancaments siguin nous. Els diners també serviran per reformar els lavabos, restaurar el sostre i la façana i millorar els patis i el porxo.

Els 300.000 euros invertits des del 2014 han vingut de fons procedents del consistori garrotxí i la Diputació de Girona. L'alcalde reclama que sigui el Departament d'Ensenyament qui pagui les actuacions al centre.

Eduard Llorà ho ha dit en la presentació dels actes del centenari de l'escola Sant Cristòfol. Les activitats comencen aquest mes de febrer i s'acabaran el juny del 2019. El gruix de les celebracions es faran el mes de desembre. Llorà ha assegurat que tenen l'objectiu de celebrar "molts més centenaris en aquest edifici".