Millo apunta que el nou pla director d'Aena podria incloure el baixador del TAV a l'aeroport de Girona

Considera que el creixement de viatgers del 2017 trenca la tendència a la baixa

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha apuntat que el baixador del TAV a l'aeroport de Girona formarà part de les properes inversions que es faran als aeroports catalans. El delegat del govern espanyol ho ha deixat entreveure en diferents ocasions en el decurs d'una visita que ha fet a la infraestructura aeroportuària de Vilobí d'Onyar.

L'anunci formal del projecte s'espera que el faci el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en el transcurs d'una roda de premsa a l'aeroport del Prat el proper dilluns. De la Serna presentarà el nou pla director dels aeroports catalans i les inversions que s'hi faran. El que sí ha confirmat Millo és que el pla d'Aena inclou mesures per millorar "la connectivitat" de la infraestructura ubicada a Vilobí d'Onyar.

"Entenem que el pla portarà bones notícies per a la connectivitat i intermodalitat dels passatgers de l'aeroport de Girona a tots els nivells", ha assegurat el delegat del govern central a Catalunya. Millo ha refermat el compromís del govern de Rajoy amb la construcció d'aquest baixador i ha confiat que sigui una realitat "en un termini proper".

La construcció d'aquest baixador del tren d'alta velocitat ha de ser clau per convertir el Girona Costa Brava en una quarta pista de l'aeroport del Prat. Així ho recollia l'estudi que l'Ajuntament de Girona va encarregar a la universitat anglesa de Cranfield. Segons els càlculs fets pels autors, l'àrea d'influència de persones que el tenen a menys d'una hora de distància "es duplicaria", arribant fins als 5,1 milions.

11 MEUR d'inversió aquest any

A l'espera de conèixer amb detall la proposta d'Aena el dilluns, Millo ha confirmat que aquest any el Girona Costa Brava rebrà una inversió per valor d'11 MEUR. Aquestes actuacions han de servir per fer millores a la pista i a la plataforma. L'executiu central entén que d'aquesta manera aconseguiran "millorar la capacitat i la competitivitat" de l'aeroport.

El delegat del govern espanyol ha emmarcat aquests diners en les aportacions periòdiques que s'estan fent per millorar l'aeroport de Vilobí. Millo ha ressaltat que en la darrera dècada el còmput global dels diners invertits a aquesta infraestructura superen els 150 MEUR.

Tendència creixent

Millo també ha volgut fer balanç del nombre de viatgers de l'aeroport de Girona. L'any passat es va tancar amb 1.946.636 passatgers, el que suposa un creixement del 17% respecte del 2016. Aquest increment implica trencar una tendència a la baixa des del màxim històric registrat a l'aeroport, amb més de cinc milions de viatgers anuals

El delegat veu amb optimisme aquest canvi de tendència ja que creu que "no és conjuntural" i que "ha vingut per quedar-se". Finalment, Millo també ha contextualitzat el mèrit d'aquest creixement registrat, segons ell, "en temps difícils".