Un doblet de Stuani allunya al Girona FC del descens

El conjunt gironí ha derrotat l'Athletic de Bilbao (2-0) i se situa a dos punts de places europees

El Girona FC ha aconseguit una victòria contra l'Athletic de Bilbao (2-0) que permet somiar amb Europa i allunyar-se cada dia més del descens. Els dos gols del pichichi Stuani deixen els de Machín novens a la classificació, lluny del descens i a 2 punts de posicions europees.

El Girona ha sortit amb empenta a la primera part, fins que al minut 6 Andoni López ha empès Maffeo a l'àrea i l'àrbitre ha xiulat la pena màxima. L'encarregat d'executar el penal ha estat Stuani, que, amb un xut que ha passat per sota del porter Herrerín, ha fet el primer dels blanc-i-vermells.

Amb el gol, l'Athletic de Bilbao ha intentat tenir el domini pressionant el conjunt local. La primera ocasió dels bascos l'ha tingut Williams amb un xut que ha marxat fora. Per la seva part, els de Machín han abaixat el ritme intentant aguantar el resultat.

Al 36, un remat de Pablo Maffeo ha acabat al travesser, evitant el segon del Girona. A les acaballes de la primera part, la pilota ha tornat a estavellar-se al travesser, aquest cop després d'una xilena d'Iñigo Martinez.

A la represa, els de Ziganda han buscat el gol amb pilotes llargues cap a Williams sense èxit. El Girona, però, buscava el segon i, al 56, Stuani ha estavellat la pilota al pal després d'un xut de falta. Cinc minuts més tard, ha arribat el segon dels locals. Ha estat després d'una excel·lent jugada de Portu, qui ha centrat cap a Stuani. L'uruguaià ha superat Herreín amb un remat de cap, fent el 2-0. Un incansable Girona ha buscat el tercer amb un xut de falta d'Àlex Granell que ha atrapat el porter visitant.

Al tram final, han entrat Olunga i Timor, substituint Stuani i Borja Garcia. L'Athletic, per la seva part, no ha sabut crear excessiu perill amb arribades de Williams i Aduriz que han acabat en res. A l'afegit, Machín ha fet l'últim canvi: ha entrat Aleix García per Portu. Els visitants han intentat buscar el gol de l'honor però res ha pogut evitar la victòria del conjunt gironí.