Avancen el transport escolar al Ripollès davant el temor d'una nevada aquesta tarda

El Servei Meteorològic avisa que la cota de neu pot baixar fins als 400 metres

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís que la cota de neu pot baixar de forma local fins als 400 metres, sobretot al final del dia, a diverses comarques centrals i del nord-est. Es preveu un episodi de nevades que s'iniciarà aquest migdia i, en aquest sentit, el Servei Meteorològic té activat l'avís per neu a les comarques del Ripollès, Garrotxa, Selva, Bages, Berguedà, Osona, Moianès, Vallès Oriental i Vallès Occidental. La Garrotxa i el Ripollès són les comarques que presenten un risc alt de nevades. Es podran acumular guixos de més de dos centímetres a cotes superiors als 500 metres i de més de cinc a partir dels 700 metres. Protecció Civil manté activada la prealerta del pla Neucat i al Ripollès avancen la recollida d'alumnes per la previsió de neu.
El Consell Comarcal del Ripollès ha decidit avançar el transport escolar de diverses línies davant la previsió de neu d'aquesta tarda. L'avançament afecta un total de 18 expedicions. D'aquesta manera, l'horari de recollida d'educació primària s'unificarà amb la de secundària i començarà a dos quarts de tres de la tarda (10 expedicions). Totes les expedicions de transport a secundària es faran també a dos quarts de tres (5 expedicions). Per altra banda, les tres línies d'educació especial recolliran la mainada a les dues. El servei urbà de transport escolar a Ripoll es farà amb normalitat però no es descarta que se suspengui si les condicions meteorològiques ho impedeixen.

Actualment al Ripollès tenen carnet de transport escolar 168 alumnes d’Educació primària, 222 d’Educació secundària i 13 d’Educació especial. D’entre tots aquests, 114 són usuaris de transport escolar urbà de Ripoll. El servei consta de setze rutes per on transcorren diverses expedicions.