La Guàrdia Civil envaeix territori francès per buscar a Puigdemont dins els vehicles

Ho ha denunciat l'alcalde de Prats de Molló

L'alcalde de Prats de Molló (Vallespir), Claude Ferrer, ha explotat davant els mitjans de comunicació francesos denunciant com els agents de la Guàrdia Civil es salten la frontera i realitzen controls als vehicles buscant Carles Puigdemont al seu interior. En declaracions a la ràdio France Bleu Roussillon, el batlle apunta com "És del tot anormal" la situació. No només això, també assegura que "no es pot acceptar que conductors francesos que surten a donar una volta, sense sortir de territori francès siguin escorcollats per espanyols, i siguin sospitosos d'amagar Puigdemont al maleter", ha reblat.

France Bleu ha explicat a través del seu web amb més detalls que alguns conductors ja van denunciar aquests fets a través de les xarxes. "A 200 metres de la frontera, vam veure un vehicle de la Guàrdia Civil. Uns policies armats ens van aturar i controlar. I van verificar si portàvem alguna persona al maleter", explicava un veí de Prats de Molló que després els va fotografiar amb el mòbil.

La llei només permet creuar la frontera en casos excepcionals i aquesta és la primera vegada en tota la història que els agents espanyols s'endinsen fora de la seva jurisdicció per arrestar algú per motivacions polítiques i no penals.