Madrenas renuncia al sou d'alcaldessa de Girona mentre sigui diputada

Està convençuda que Puigdemont serà president

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha renunciat a cobrar de l'Ajuntament mentre sigui diputada al Parlament de Catalunya. En una entrada al seu blog, Madrenas assegura que la seva dedicació per Girona continuarà essent "absoluta" i ja avança que, des de l'escó del Parlament, defensarà "directament" els interessos de la ciutat. Ara, la partida municipal d'on surt el seu sou no s'eliminarà del pressupost, sinó que quedarà congelada.

Si a finals d'any no s'ha tocat, els diners es destinaran a d'altres capítols. L'alcaldessa, que a mitjans gener ja va deixar la cadira al Consell Comarcal, també es mostra "convençuda" que Carles Puigdemont serà "reinvestit" president de la Generalitat. "Amb la convicció i fermesa que hem demostrat els independentistes aquests últims anys, segur que serà una qüestió de dies i ben aviat tindrem president i Govern per avançar cap a la República", escriu l'alcaldessa i diputada de JxCat.

L'entrada que Marta Madrenas ha publicat al seu blog porta per títol 'Alcaldessa i diputada'. A l'escrit, Madrenas reflexiona sobre la situació que es va viure ahir al Parlament, amb l'ajornament del ple d'investidura, i també reitera el seu compromís amb Girona, assegurant que la seva dedicació a l'Ajuntament "continuarà essent absoluta".

D'entrada, Madrenas recorda que el d'ahir va ser "un dia complicat" al Parlament. "Com a recent diputada de Junts per Catalunya, vaig arribar a Barcelona convençuda que reinvestiríem el president Carles Puigdemont", escriu. L'alcaldessa hi afegeix que l'ajornament del ple va impedir-ho, però també diu que "amb la convicció i la fermesa" que ha demostrat l'independentisme, segur que serà "qüestió de dies" que Catalunya tingui "president i Govern per avançar cap a la República".

Madrenas també explica que, des de l'escó al Parlament, Girona continuarà essent la seva "prioritat". "Estic plenament convençuda que el municipalisme és una peça clau per fer aquest nou país, i sobretot per garantís la cohesió social que mai hem de perdre", recull al blog. I hi afegeix: "Davant els intents de determinats sectors constitucionalistes de fracturar-nos com a societat, des de les viles i ciutats demostrarem que Catalunya som un sol poble, pensem com pensem cadascú de nosaltres".

"Ciutat de referència"

En aquest punt, Marta Madrenas fa un salt del Parlament de Catalunya a la plaça del Vi. Reitera el seu compromís amb Girona i amb el projecte de ciutat de l'equip de govern. Un projecte –recorda- "que es basa en posar les persones al capdavant", en definir una Girona "integrada i compacta", en prioritzar la dinamització econòmica, el respecte a l'entorn i en dur a terme una gestió "acurada i seriosa" dels recursos públics.

"Des de l'Ajuntament treballem fort, amb unes polítiques que han fet de Girona una ciutat de referència del sud d'Europa; som reconeguts arreu, i n'estem orgullosos", escriu Marta Madrenas. Per això, i perquè la feina al consistori és "immensa", l'alcaldessa ja anuncia d'entrada que ha abandonat la cadira al Consell Comarcal del Gironès.

"El passat 17 de gener, i en paral·lel als tràmits com a nova diputada al Parlament, vaig renunciar al meu lloc en aquest organisme comarcal", recull l'entrada al blog. A partir d'ara, el substitut de Madrenas al Consell serà el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Alcalà.

"Renuncio al sou d'alcaldessa"

Per últim, a l'escrit, Marta Madrenas anuncia que ha renunciat al sou d'alcaldessa de Girona mentre sigui diputada de JxCat al Parlament. Ara, la partida no desapareixerà del pressupost sinó que quedarà congelada. Aquella quantitat que hi quedi a finals d'any es destinarà a d'altres capítols.

"Sempre he defensat que la política ha de ser una ocupació temporal i ha de ser remunerada, perquè tots hem d'exigir dedicació absoluta i màxima responsabilitat als càrrecs públics", reflexiona Madrenas al blog. I subratlla: "Això m'ho aplico cada dia com a alcaldessa de Girona, tasca que continuaré amb la mateixa dedicació com fins ara, i amb la convicció que des del Parlament podré defensar directament els interessos de la ciutat precisament allà on es decideixen bona part de les polítiques i les inversions d'aquest país".

Madrenas assegura que, des de Barcelona, sabrà aportar la "mirada local imprescindible" perquè les noves lleis que aprovi el Parlament "siguin properes a la ciutadania i resolguin els seus problemes". Per últim, l'alcaldessa es mostra "convençuda" que compaginar el seu càrrec al capdavant de l'Ajuntament de Girona amb el de diputada serà "un avantatge per a la ciutat". I per això, recorda aquells qui ja ho han fet abans: el socialista Joaquim Nadal i Carles Puigdemont.