1.200 gironins signen contra l'increment ''injust i aberrant'' del 0,25% de les pensions

Les han recullit els sindicats CCOO, la UGT i la Plataforma de la Gent Gran

Els sindicats CCOO, la UGT i la Plataforma Unitària de la Gent Gran de Catalunya han fet visible a Girona la campanya contra l'increment "injust i aberrant" de tan sols el 0,25% de les pensions per a aquest 2018. Han anat fins a la delegació de la Seguretat Social per entregar la meitat de les 1.200 signatures que han recollit fins ara al territori (les altres 600 es van lliurar la setmana passada a Barcelona). El secretari general de la UGT a la demarcació, Xavier Casas, ha criticat que l'apujada de les pensions és una "autèntica burla", tenint en compte que l'IPC va tancar l'any amb un increment de l'1,4%. Casas ha acusat el govern espanyol de robar fins a 23 milions d'euros (MEUR) als pensionistes gironins i d'abocar-los a "l'empobriment".
La campanya que els dos sindicats i la plataforma unitària han engegat arreu de Catalunya ja porta recollides més de 20.000 signatures. D'aquestes, 15.600 es van lliurar la setmana passada a Barcelona. A Tarragona se n'han aconseguides 3.700 i a Lleida, 3.000 més.

Aquest dimarts, la lluita per aconseguir revaloritzar les pensions s'ha fet visible a Girona. Representants de CCOO, la UGT i la plataforma han anat fins a la delegació de la Seguretat Social per reunir-se amb el seu director i lliurar-li 600 signatures més. Són la meitat de les que s'han recollit a la demarcació (perquè les 600 restants es van entregar a Barcelona).

Els pensionistes asseguren que la seva és "una lluita contínua" i que no deixaran de reclamar a la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, un increment més proporcionat. "Reivindiquem allò que és just; som grans però no tontos o estúpids", ha assegurat la portaveu de l'executiva de pensionistes jubilats de CCOO a Girona, Carme Bosch.

"La ministra ens va presentar l'increment del 0,25% com si ens donessin un gran regal, però en realitat suposa una pèrdua de poder adquisitiu gravíssima", hi ha afegit Bosch. "Ens han buidat la caixa de les pensions i a sobre, per pagar-nos l'extra de Nadal han demanat un préstec i serem nosaltres qui haurem d'assumir-ne els interessos", ha subratllat la portaveu de CCOO.

"Una burla absolutament intolerable"

El secretari general de la UGT a Girona, Xavier Casas, ha explicat que els seus afiliats que són pensionistes estan retornant les cartes que l'Estat ha enviat per explicar l'augment. "Un increment que arriba a la fotesa de 2 euros; n'estem farts", ha dit Casas.

El secretari ha definit l'increment del 0,25% com el d'una "burla absolutament intolerable". I més tenint en compte que a les comarques gironines l'IPC ha pujat un 1,4% durant el 2017. "L'augment paupèrrim de les pensions aboca la gent gran a la pobresa; si fem una regla de tres, veurem com el govern espanyol roba fins a 23 MEUR al conjunt de 150.000 pensionistes que hi ha a les comarques gironines", ha explicat Casas.

"I això tenint en compte que les seves pensions són un 10% inferiors a les de la resta de l'Estat", ha subratllat. El secretari general de la UGT ha avançat que, si la situació continua així, d'aquí a cinc anys el govern espanyol haurà "sostret" als pensionistes la paga equivalent a un mes.

"Estem segurs que estan enriquint a uns pocs per empobrir-ne a molts, perquè els plans de pensions privats són l'ADN del PP", ha afirmat Casas. "Se'ns en riuen a la cara i no ho tolerarem; per això la nostra mobilització serà permanent i no ens enredaran, perquè la caixa de la Seguretat Social no puja per la maleïda precarietat a què ens ha abocat la reforma laboral", ha conclòs.