Intervinguts 60,6 quilos de marihuana i detingues vuit persones en quatre dies a l'Alt Empordà

Atrapen els narcotraficants en diferents actuacions a La Jonquera, Llers i La Vajol

La Guàrdia Civil ha comissat 60,6 quilos de marihuana i ha detingut vuit persones en quatre dies a l'Alt Empordà. Els agents han atrapat els narcotraficants en diferents actuacions a les poblacions de la Jonquera, Llers i La Vajol. Els arrestats són set homes de diverses nacionalitats i una dona de nacionalitat espanyola a qui atribueixen delictes contra la salut pública. La primer actuació va tenir lloc passada la mitjanit del dia 15 de gener quan una patrulla feia un control fiscal a la sortida 3 de l'autopista AP-7, a l'altura de Llers. Els agents van donar l'alto a un vehicle que conduïa una dona. Després d'identificar-la, van inspeccionar el cotxe i van descobrir bosses plenes de marihuana als seients de darrere i al maleter. En total, duia 33 quilos de droga.
 
El segon decomís va ser l'endemà, el dia 16, cap a dos quarts de deu de la nit. Agents de la mateixa unitat van identificar els ocupants d'un cotxe amb matrícula alemanya que circulava per l'AP-7 a la Jonquera. Els dos homes eren d'origen polonès. Dins el vehicle duien maletes amb un total de 15,260 quilos de marihuana

Cap a les deu de la nit del dia 18, la Guàrdia Civil va enxampar un home francès i un altre de portuguès a la sortida 1 de l'AP-7 a la Jonquera. al maleter portaven deu bosses amb un total de 2 quilos de droga.

Finalment, a les tres de la matinada del dia 19, agents que feien un control al Coll de Manrella a la Vajol van aturar un vehicle amb matrícula espanyola ocupat per dos homes, un de nacionalitat espanyola i l'altre francesa. Mentre els agents inspeccionaven el cotxe, va arribar un altre vehicle amb matrícula francesa ocupat per una sola persona. Quan el van identificar, van comprovar que era un ciutadà francès i era familiar dels altres dos. A dins el cotxe duia set bosses amb 10,4 quilos de marihuana. Davant les sospites que el primer vehicle actués de "llançadora" per alertat de la presència policial, els van detenir a tots tres.

Tots els arrestats i el material comissat ha passat a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.