Una quarantena de banyolins es manifesten en contra de la presència d'agents espanyols

La marxa ha sortit de l'ajuntament i ha anat fins a la comissaria

Un pètal de flor per cada ferit per les càrregues policials de l'1-O. Aquest ha estat el simbòlic regal que uns 40 banyolins han entregat a la Policia Local de la capital del Pla de l'Estany. Ho han fet com a acte de protesta després que en la diada del cos, que es va celebrar divendres, hi participessin diversos agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil. "No entenem com se'ls pot convidar després del que va passar. Som aquí per protestar contra això i esperem que no es torni a repetir", ha etzibat Marc Grabuleda, membre del CDR del Pla de l'Estany.

La marxa ha sortit pels volts de les set de la tarda del consistori i ha recorregut el quilòmetre que el separa de la comissaria de la Policia Local, annexa a la dels Mossos d'Esquadra. Durant la manifestació no s'han registrat incidents, però sí que s'han cantat consignes contràries a la policia espanyola i la Guàrdia Civil. Una de les més repetides ha estat "Fora les forces d'ocupació". També s'han mostrat pancartes en contra de l'article 155 i s'ha demanat en diverses ocasions la llibertat de Sánchez, Junqueras, Cuixart i Forn.

Abans de sortir els manifestants han llegit un manifest on es condemnava "la repressió policial" viscuda durant el referèndum. La marxa ha acabat al cap d'una hora i els concentrats han deixat els pètals a les escales de la comissaria i alguns clavells a la porta d'entrada. Després s'ha tornat a llegir el manifest i han acabat amb crits d'"independència".