Roger Torrent deixa l'alcaldia de Sarrià de Ter esperant crear el mateix clima de convivència al Parlament

El nou batlle, Narcís Fajula, ha agraït la confiança

Sarrià de Ter té des d'aquest divendres un nou alcalde, Narcís Fajula, després de fer-se efectiva la renúncia del fins ara batlle i nou president del Parlament, Roger Torrent. En un ple que ha fet petita la sala del consistori gironí i que ha obligat a prop de 250 veïns a seguir-lo des de fora, Torrent ha agraït als regidors que l'han acompanyat i els alcaldes que l'han precedit "l'expertesa" que li han donat i que ara espera "posar al servei del país" com a nou president del Parlament.

"Servir als sarrianencs i sarrianenques ha estat un honor. Ara he estat escollit per un honor encara més gran", ha reblat Torrent. El president ha deixat clar que la seva voluntat serà la de trobar el mateix clima de "concòrdia i convivència" que ha aconseguit al seu poble. "Es tracta de valors democràtics que hem de defensar en aquesta societat", ha destacat.

Torrent ha repassat els dinou anys que porta dins del consistori, d'on ha estat regidor primer i alcalde a partir del 2007. El president del Parlament, de fet, va aconseguir acabar amb l'hegemonia socialista i en les dues últimes eleccions municipals va aconseguir una clara majoria absoluta.

"He intentat complir i escoltar els meus veïns. Faré balanç i aspiro a que se'm recordi com un bon alcalde que ha sabut prioritzar el més important", ha destacat. Torrent s'ha mostrat "especialment orgullós" de les polítiques socials que han dut a terme. "Em quedo amb el que hem fet per la gent gran, la mainada i aquells que ha patit la crisi".

L'1 d'octubre un dia gran

Durant el discurs, que ha durat poc més de deu minuts, Roger Torrent ha destacat els fets de l'1 d'octubre, al poble veí, Sant Julià de Ramis, on va carregar la Guàrdia Civil. "Va ser un dia d'emocions contradictòries però que em va deixar infinitament orgullós de veure com defensàvem la democràcia", ha destacat.

Precisament l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, ha estat present al ple i al final, visiblement emocionat, s'ha abraçat amb Torrent a qui ha desitjat "sort i encerts".

L'alcaldia en bones mans

Just després de la renúncia de Torrent ha estat el torn per escollir a Narcís Fajula nou alcalde. El nou batlle s'ha emocionat en diversos moments del ple i ha agraït "l'enorme llegat" que li ha deixat l'ara president del Parlament. "Em quedo amb la seva capacitat d'empatia i espero ser mereixedor d'aquest honor", ha reblat.

L'oposició també s'ha mostrat respectuosa amb Torrent i li han agraït la feina feta i la "bona relació personal" que ha tingut amb ells. Especialment emotiu ha estat el regidor de la Candidatura de Progrés per Sarrià, Roger Casero, que ha tancat la seva intervenció amb un "gràcies alcalde, enhorabona Roger".

L'expectació que ha aixecat el ple ha obligat a instal·lar una pantalla just a sota l'ajuntament perquè els veïns poguessin seguir l'evolució de l'acte. En total han estat prop de 250 persones les que s'han acostat.

A dins la sala de plens, Torrent ha estat acompanyat de la seva dona, les seves filles i els seus pares a qui ha fet responsables dels seus èxits. També hi ha estat presents alguns amics que han esclatat amb un llarg aplaudiment un cop Torrent ha acabat el seu discurs.