Sorea continua subministrant aigua a la Bisbal ''obligada per llei''

L'empresa està pendent de la resolució del jutge

L'empresa Sorea, concessionària de l'abastament d'aigua a la Bisbal d'Empordà, justifica que continuï prestant el servei perquè hi està "obligada per llei". De fet, fins que l'Ajuntament no decideixi si convoca un nou concurs o bé municipalitza el servei, és Sorea qui ha de continuar fent-se'n càrrec (perquè així ho estableix la legislació). Precisament, l'empresa també ha recorregut la rescissió del contracte, que el ple de l'Ajuntament de la Bisbal va aprovar per unanimitat el maig de l'any passat. El consistori va decidir-ho arran d'un informe de la Comissió Jurídica Assessora, que va concloure que la pròrroga de la concessió fins al 2030 no s'havia fet com tocava.
 
Sorea està pendent ara que el jutge resolgui el recurs i dictamini si la rescissió s'ajusta o no a llei. I per tant, si la dona per vàlida o bé la tomba.
La Bisbal va rescindir el contracte amb Sorea a mitjans del 2017. La decisió, que el ple va aprovar per unanimitat, es va prendre després que la Generalitat determinés que la pròrroga de la concessió era nul·la. L'informe, emès per la Comissió Jurídica Assessora, no era vinculant, però el ple es va comprometre a acceptar-ne les conclusions i a actuar en conseqüència.

La rescissió del contracte, però, encara no s'ha fet efectiva. De fet, Sorea continua prestant el servei a l'espera que l'Ajuntament decideixi si convoca un nou concurs o bé el municipalitza. Fonts de l'empresa subratllen que, de fet, hi estan "obligats per llei" (perquè sinó l'abastament d'aigües quedaria a l'estacada).

L'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, ja va admetre que la rescissió del contracte anava tard. Sais, però, va atribuir-ho al fet que els tràmits s'han allargat, que la interventora era fora en comissió de serveis i que encara no s'havia enllestit l'estudi sobre la possible municipalització del servei. L'alcalde confiava que durant aquest primer trimestre d'any ja es pugui presentar una proposta de liquidació a la concessionària.

En espera del jutge

Fonts de Sorea han explicat que han portat la nul·litat del contracte als tribunals. Quan l'Ajuntament els ho va notificar, l'empresa hi va presentar recurs i ara estan pendents que sigui un jutge el qui resolgui qui té la raó.

Si el jutge la dona a Sorea, aleshores la concessionària estarà facultada per continuar prestant el servei. Si per contra, el jutjat avala la decisió de l'Ajuntament, Sorea estarà obligada a donar aigua fins que no h hi hagi un nou gestor (sigui privat o bé públic).