La plataforma contra els pisos turístics a Girona presentarà vuit propostes per frenar l'activitat

Les defensaran en el proper ple municipal

El proper dilluns 15 de gener, la Plataforma 'Més Barri, Menys Pisos Turístics de Girona' defensaran una moció al Ple de l’Ajuntament de Girona per a la regulació dels habitatges destinats a ús turístic.

La Plataforma ha elaborat vuit propostes per contribuir a frenar la multiplicació incontrolada d’aquests habitatges, que al seu entendre està expulsant de la zona del Barri Vell als veïns i veïnes que no poden assumir els desorbitats augments de lloguer i que per tant, també provoca efectes negatius en el comerç de barri.

Entre les propostes destaquen l’aplicació d’una moratòria immediata de llicències per a nous habitatges d’ús turístic, l’elaboració d’un cens real d’aquests habitatges, limitar-los de manera que no afectin negativament la vida del barri, evitar la concentració de la propietat i la gestió dels pisos amb finalitats especulatives i facilitar eines de participació per fer el seguiment de les propostes del veïnat.

La plataforma creu que són a temps d’actuar per frenar aquesta problemàtica que "atempta contra el dret a l’habitatge dels veïns i veïnes del Barri Vell i que de retruc afecta tota la població de la ciutat, perquè està provocant un desdibuixament de la identitat dels barris", asseguren.

La Plataforma 'Més Barri, Menys Pisos Turístics de Girona' està formada per persones a títol individual, veïns i veïnes de la ciutat. Va néixer al juny del 2017, impulsada per l’Associació Cultural Burg de Sant Pere de Galligants, en motiu de la pèrdua de veïns i veïnes del barri a causa de la substitució d’allotjaments de lloguer permanent per habitatges d’ús turístic. L’objectiu de la Plataforma és treballar per al dret a l’habitatge i la vida de barri.