Girona acollirà una nova edició de la Marató de Donació de Sang del 12 al 19 de gener

La campanya tindrà com a eix neuràlgic l’Hospital Josep Trueta

La regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, i la directora del Banc de Sang a Girona, Anna Millán, han presentat aquest matí la nova edició de la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que compta amb el suport de la Federació de Donants de Sang i Creu Roja. La campanya d’enguany tindrà lloc del 12 al 19 de gener i a Girona tindrà com a eix neuràlgic l’Hospital Josep Trueta.

L’objectiu del Banc de Sang és remuntar les donacions, que han baixat fins un 25% durant les festes de Nadal. La regidora Eva Palau ha recalcat, però, que les xifres negatives no s’acaben aquí, ja que s’ha calculat que “l’epidèmia de grip també les reduirà a causa del virus, que impedeix donar sang durant 15 dies”. La Marató està considerada com la campanya de donació de sang més gran de l’any, per això la regidora també ha destacat la importància de la difusió a través de les xarxes socials.  

Amb el lema “La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones”, des del Banc de Sang volen manifestar els valors intrínsicament associats a la donació, com són l’altruisme i la solidaritat. I és que, tal com ha insistit Anna Millán, “precisament després de Nadal és quan les reserves de sang estan al nivell més baix de l’any”.

Seguint la iniciativa de les caixes de regal d’experiències que s’han fet populars en les darreres edicions, s’ha confirmat que la Marató tornarà a comptar enguany amb la seva pròpia experiència per regalar. Com a novetat, aquest 2018 inaugura un nou servei d’SMS al donant, on aquest podrà seguir el camí que fa la seva pròpia sang des del dia de la donació fins a l’enviament a un hospital. 

Un petit granet de sorra, que, tal com ha assegurat el donant de sang Pere Guisado durant la presentació d’aquest matí, “pot arribar a salvar vides”.

La donació a l’Hospital Josep Trueta es podrà fer de dilluns a divendres, de 10 a 14 i de 16 a 20 h, i el dissabte, de 10 a 14 h.