Jutgen un clan de Font de la Pólvora acusat de traficar amb marihuana, cocaïna i heroïna

El fiscal demana 5 anys i multa de 20.000 euros

L'Audiència de Girona ha començat a jutjar aquest dimarts un clan del barri de Font de la Pólvora de Girona acusat de traficar amb marihuana, cocaïna i heroïna. El fiscal demana inicialment una pena de 5 anys de presó i multa de 20.000 euros per a cadascun dels cinc acusats.

L'origen de la investigació va ser una denúncia interposada per una dona que li va sostreure joies a la seva mare i va anar fins al barri a comprar droga. Les va bescanviar per set grams de cocaïna. "Em van estafar", ha assegurat la dona al judici.

A partir d'aquí, els Mossos d'Esquadra van fer un seguit de vigilàncies entre el novembre del 2013 i el febrer del 2014 als pisos on creien que es podien dedicar al narcotràfic. L'operatiu va esclatar el març del 2014, amb diverses entrades i escorcolls durant els quals els mossos van intervenir drogues per valor de més de 4.500 euros i diners en efectiu. També van descobrir plantacions de marihuana d'interior.

Inicialment, el fiscal sol·licita una pena de 5 anys de presó i multa de 20.000 euros per a cadascun dels acusats per un delicte contra la salut pública. El cas es remunta a finals de l'any 2012 i principis del 2013 quan una dona, que aleshores era addicta, va interposar una denúncia als Mossos d'Esquadra. Assegurava que un dona anomenada Montse, d'ètnia gitana i del barri de Font de la Pólvora l'havia "estafat" quan li va portar unes joies que li havia sostret a la seva mare per comprar droga.

Segons ha ratificat al judici la denunciat, li van bescanviar les joies per set grams de cocaïna. "Jo no tenia diners i llavors consumia molt", ha afirmat. Arran d'aquesta denúncia, els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació que va començar amb el reconeixement fotogràfic de la suposada narcotraficant. Aquest reconeixement s'ha repetit aquest dimarts al judici, quan la denunciant ha pogut assenyalar una de les acusades com la persona que li va vendre la droga a canvi de les joies.

Davant les sospites que en almenys un pis del barri es traficava amb droga, els mossos van començar uns mesos de vigilància, des del 22 de novembre del 2013 fins al 14 de febrer del 2014. Segons ha explicat l'instructor de les diligències, durant aquest temps van detectar diverses persones que entraven i sortien de diferents pisos i, quan els policies es aturaven minuts després, sempre els hi trobaven paperines d'alguna substància.

Amb aquests indicis, el març del 2014 van fer registres simultanis a dos immobles. Als dos pisos hi van trobar cocaïna, heroïna i marihuana, també diners en efectiu i joies, entre elles les de la mare de la denunciant. A més, també van localitzar dues plantacions interiors de marihuana. Com a resultat de l'operatiu, la fiscalia ha acabat acusant cinc integrants del clan.

Aquest dimarts, durant la primera jornada del judici, han declarat els nombrosos compradors que els mossos van interceptar després de sortir dels pisos. La majoria d'ells no recorden res, ni quan els van parar, ni què van dir ni tan sols on havien comprat la droga que els hi van trobar a sobre. Tampoc han identificat cap dels acusats com els traficants a qui solien comprar droga a Font de la Pólvora.