Maçanet de la Selva aprova iniciar els tràmits per expropiar la xarxa d'aigua del Residencial Park

Tots els partits hi han votat a favor

L'Ajuntament de Maçanet de la Selva (Selva) ha aprovat en un ple extraordinari aquest divendres l'inici dels tràmits per expropiar la xarxa d'aigua potable que abasteix la urbanització Residencial Park. La decisió s'ha pres per unanimitat de tots els grups polítics. El consens ha arribat després de dues reunions prèvies entre representants legals, polítics i tècnics per defensar la mesura. L'objectiu de l'expropiació que defensa l'alcalde Josep Ciurana és doble: per una banda hi ha el fet de millorar la qualitat del subministrament dels veïns i de l'altra evitar assumir un deute d'1,9 milions d'euros (MEUR) que els reclama l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Al llarg del 2018 l'alcalde contempla anar fent els diferents tràmits administratius per municipalitzar el servei. Actualment la xarxa és a mans del promotor de la urbanització, Rec Madral.
 
La problemàtica amb l'aigua potable en aquesta urbanització es remunta als seus orígens, l'any 1997. Aleshores, segons l'alcalde, "no se sap perquè" l'Ajuntament va recepcionar el sector però no la xarxa.

Des d'aleshores, la gestiona l'empresa privada Rec Madral i fa 20 anys que, segons Ciurana, els veïns pateixen problemes amb l'aigua que surt de l'aixeta. Des de l'estiu de 2016 el consistori ha d'assumir el subministrament amb camions cisternes dos cops per setmana.