Bona rebuda del servei de recollida porta a porta a Riudellots de la Selva

Es va iniciar el passat 27 de novembre

Des del passat 27 de novembre, els habitants d’aquest municipi separen a casa la matèria orgànica, envasos, cartó, vidre, resta i fracció orgànica i els lliuren a l'empresa NORA del Consell Comarcal de la Selva, que s'encarrega de fer la recollida i revisar que els veïns fan correctament la separació. Tal com s’ha informat des de l’ens comarcal, dada dia, l'empresa recull una fracció diferent i els veïns han de deixar la bossa davant de la seva porta a partir de les nou del vespre.

Els dilluns recull la resta (allò que no es pot reciclar), els dimarts i divendres, l'orgànica, envasos i bolquers, els dimecres el vidre, els dijous el paper i cartó, el dissabte no hi ha recollida i els diumenges l'orgànica i bolquers. Els dimarts, dijous i dissabte, els veïns també disposen de la deixalleria.

Fins a mitjans gener, si l'empresa detecta que una família no fa correctament la separació, deixa un adhesiu a la bossa per notificar al veí que no ho fa bé. La fase informativa s'allargarà fins al 18 de gener. A partir d'aquesta data, l'empresa podrà obrir un expedient als veïns que reincideixin i, en els casos més greus, podrà aplicar sancions.
La implantació del sistema de recollida porta a porta ha fet desaparèixer els contenidors de la via pública. En els veïnats del municipi on el servei no és viable, s'ha lliurat una clau als veïns perquè dipositin la seva fracció en una de les tres àrees de reciclatge tancades.

El sistema de recollida porta a porta també està en marxa a la població de Breda i està previst que s’implanti a altres municipis de la comarca en els pròxims mesos. El servei de recollida d’escombraries porta a porta permet reciclar i economitzar esforços i despeses perquè les deixalles domèstiques, cada vegada, són més voluminoses.