270 persones i 2 tones de caramels protagonitzaran la Cavalcada dels Reis Mags de Girona

L'organització manté el traçat habitual

Els heralds de Girona a cavall i el porrer i l'àliga tornaran a obrir, un any més, la Cavalcada dels Reis Mags de Girona. L'esdeveniment tornarà a tenir com a punt de partida el campament reial dels jardins Fora Muralla. La comitiva la integraran un total de 270 persones, 48 de les quals s'hi han inscrit per primer cop a través d'un formulari al web de l'Ajuntament. L'organització calcula que al llarg de tot el recorregut es tiraran unes 2 tones de caramels aptes per a celíacs i persones que tenen altres intoleràncies alimentàries.
 
El recorregut començarà cap a dos quarts de set del vespre i serà l'habitual, començant al passeig de General Mendoza i acabant a la Plaça del Vi. A l'entorn de les vuit del vespre, els Reis de l'Orient llegiran el pregó. L'organització dels Manaies de Girona ja preveu que el 2019 i el 2020 el recorregut s'hagi d'allargar. El motiu és que el 5 de gener caurà en cap de setmana i contemplen que hi hagi més públic.
 
El dia de la Cavalcada, Protecció Civil tornarà a repartir polseres identificatives per als infants (una iniciativa que es va posar en marxa l'any passat). L'entitat instal·larà un punt d'assistència i de recollida de polseres a la plaça Catalunya, entre les deu del matí i les sis de la tarda. A més, aquest any, com a novetat, aquest espai es mantindrà obert fins a les nou del vespre, com a punt de trobada per a les famílies en cas que algun nen es perdi. Una quinzena de voluntaris de Protecció Civil s'implicaran en tot l'esdeveniment.

El format actual de la cavalcada de Girona es va posar en marxa el 1992 i té un estil medieval. Des del 1956 és la Confraria de Jesús Crucificat – Manaies de Girona qui s'encarrega d'organitzar-la.

El recorregut de les comitives de Melcior, Gaspar i Baltasar començarà al passeig del General Mendoza i seguirà pels carrers Ultònia, Migdia, de la Creu, Joan Maragall, plaça Pompeu Fabra, Gran Via de Jaume I, l'avinguda de Sant Francesc, el lateral nord de la plaça de Catalunya i la pujada del pont de Pedra. El punt i final seguirà sent la plaça del Vi.

Aquest trajecte es preveu ampliar en les dues properes edicions, quan el dia 5 caurà en cap de setmana, per donar espai a tot el públic que es preveu que assisteixi a la Cavalcada.

Abans de la Cavalcada, a partir de les quatre de la tarda, hi haurà les tradicionals 'precavalcades', que sortiran des del Centre Cultural La Mercè i passaran per diferents punts del Barri vell fins acabar al pont de Pedra. A banda, els infants també podran conèixer en persona als Reis Mags des del campament reial que s'instal·larà als jardins de Les Pedreres de dos quarts de cinc a dos quarts de sis de la tarda, aproximadament.